Ikäjyvitys

Ikääntyneet ovat nousseet barrikadeille. Viimeksi maalaisliiton Liisa Hyssälä motkotti, ettei ikääntyneitä oteta hänen puolueessa riittävästi huomioon.

Ikään tuumasinkin kun askelsimme – olkaveljeni Ojarumpu minä, pakoon sunnuntaiahdistusta Valkeisenlammella.

Otin aloitteen:

– En osaa ikinä kertoa ikään koska se vaihtelee koko ajan. Mitenkä sinulla?

– Koen ikääntyessä onnea siitä, etten ole tarpeeksi nuori laukaistakseni totuuden kaikesta taivaan ja maan välillä. Mutta onneksi en ole tarpeeksi vanha, että olisin ”löytänyt itseni”, lakannut siis kehittymistä.

– Autuas hän, joka on potenut nuoruudessaan järjen kuumetta, noussut Spartacuksen rinnalle, eikä 30-40-vuotiaana panssaroitunut pikkutakkiin ja alkanut motkottaa veroista ja nuorisosta, naulasin minä.

Sitten pähkäilimme, että mitä käyttökelpoista nuoruudesta oli jäänyt kun nuoruuttamme leimasivat Biafra, Vietnam, Praha ja Chile : boikottialttius, rauhanaate, vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Niistä kaksi vaatimusta pätee yhä, veljeyden on valitettavasti korvannut hyväveljeys.

Ojarumpu tiivisti oivasti:

– On se niin, että kun hyssälät ruikuttavat että heidät on unohdettu, niin he unohtavat samalla asian hyvän puolen – kun syrjäytetään ajoissa niin ei ehdi saattaa loppuun kaikkia virheitään.

Askelsimme taas.

Muuan juttu meitä ikääntymisessä yhteistuumin pelottaa.

Nuorena kun julisti asiaansa mahtailemalla ”mitä minä sanoin” niin siinä oli lopussa huutomerkki. Toivoimme, ettemme joudu tilaan, jossa huutomerkin tilalla on kysymysmerkki.

IMMU

jk. yksi ikääntymisen parhaista eduista on saavutettu kyky ottaa iltapäivänokoset.

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu