Parinuhteessa

Askelsimme, olkaveljeni Ojarumpu ja minä, Valkeisenlammen vierustalla. Yhä kiitämme ex-kaupunginpuutarhuria Oinosta. Hän lopetti lammen saneerauksen juuri kun kerskarakentamisen raja uhkaavasti lähestyi.

 Ojarumpu vaikutti jokseenkin poissaolevalta, Otin aloitteen:

– Onko kotona toramonttu kenties avattu?

– Lievästi. Puoliso muotoili aamukahvilla, että hän ihmettelee miksi rakastuin juuri häneen. Minä onneton siihen, että joko sinäkin olet alkanut sitä ihmetellä. Tuohtui.

Minä siihen vertaistukena koska Goethen lausuma on muuan johtotähteni eli: vahingollinen totuus, rakastan sinua enemmän kuin hyödyllistä valhetta.

– Viime yönä kapusin yläkertaan makuuhuoneeseen. Puolilta öin vilutti viima ja
heräsin vilkaisemaan olinko jättänyt kopisteluparvekkeen oven auki. Mutta sitten hoksasin, että vaimo vain olit tullut viereeni. Sain pidettyä kitani soukemmalla.

Ojarumpu huojentuneena etten ollut suulaasti tyrinyt:

– Kyyrysyrjän Osku sitten erosi kolmannesta vaimostaan.

– Osku olisikin oivaa tutkimusaineista siitä miksi rakkaus joka syttyy valon nopeudella, sammuu äänen volyymilla. Osku ei osannut sitä käytäntöä, että ehättää kuuman rakastajattaren sylistä jäähdyttelemään viileän vaimon tykö.

Messevinä askelsimme taas, me pitkälti yli 40 vuoden avioon alist…no, yltäneet. Alavan kirkon kohdalla erosimme kohti kiinteistöjämme ja minä, Raamatun läpi lukeneena, kiitos kirjallisuuden professorini liian nuorena edesmmenneen, Hannes Sihvon, lausuin kiteytyksen:

– Siellä missä aarteesi on, siellä sydämesikin on.

Matteuksen evankeliumissa 6:21 se julkituodaan.

No, oli siellä tiskikoneen tyhjennystäkin ja ruoanlaittoa. Rakentelin lohikeiton – kuten nasaretilaisen kulkurifilosofin uskonnottoman opetuslapsen (pääkalastajana Pietari) pitääkin, kylmäsavulohella ja kuohukermalla lievästi aateloituna.

Parisuhderauhaa:

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu