Aamulla parhain

On sanottu että nainen näkee aviomiehessä voiman, jota vastaan täytyy taistella ja heikkouden, jota täytyy suojella.

Todisusaineistoa aamupalalta:

Vaimo:

– Aiotko tehdä jonkun onnellliseksi tällä viikolla?

Minä:

– Kuten muistat Ojarummut saapuvat keskiviikkoillalliselle. Aion tarjota poronkieltä ja tehdä rouvan onnelliseksi. Kun hän kysyy mistä on peräisen kielen syvä marinadin maku, on ilo kertoa, että se onkin urosporon kieltä.

– Miten niin onnelliseksi?

– Hän voi taas moittia minua Ojarummulle sivistymättömäksi moukaksi.

– Viritän, eläinystävällinen kun olen, vuorimäntyyn valot. Kun tontille hakeutuu irtopiski, se haukahtaa takuulla: Jumankeuta kuinka ystävällinen talo, on jopa valaistu vesssa.

– Onko sinulla mitään minun varalleni?

– Toki, ostan sinulle uuden haravan entisen kuluneen tilalle kun kiinteisönomistajien lehti taas ilmestyy satojentuhansien painoksena. Samalla siirrän kellaritiloissa lumikolan edustalle, helposti ulos sinulle ulos nostettavaksi. Niin saan ruohonleikkurisi mahtumaan talvivarastoon.

Vaimo silmäsi, pejoratiivisesti:

– Mikään ei sinussa ikinä muutu. Taas teet itsesti onnelliseksi, erinomaisuuttasi korostaen.

Otimme lisää aamupalaa. Minä espressoa, sihtileipää, jonka päällä Ingvariinia ja mustaa emmentalia. Vaimolla terveellisempää, tietysti, oikeaa ruisleipää, ohut siivu 15-prosenttista juustoa, paprikaa, kurkkua.

Vaietessamme jäin pohtimaan, että ei pitkäkään avio ole tunteiden paperikori. Mutta poikamies voi mahdollisesti elää tietämättä olevansa idiootti. Ukkomies ei koskaan.

Parinuhderauhaa:

IMMU

0
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu