Aamulla parhain – hutkittua tietoa

Aamulla parhain – hutkittua tietoaPäivä on yhtä alakuloisen harmaata aitaa. Mutta ei auta, on vain askellettava kotiin askartelemaan arkista aamupalaa, toscanalaista maalaissalaattia palsternakkagratiinilla aateloituna.

No, semmoisen kuka tahansa mies laatii rakkaimmalleen.

Arkisuuden tylsä leimakirves hutkieli yhä tiuhemmin: Valkeisenlammen vierustalla rinnalle rähvelsi Ojarumpu, olkaveljeni. Yllään hänellä, uskalias tyyliniekka kun on, oli kaikissa sateenkaaren väreissä leimuava tuulipukunsa.

Ilkeys ei ole leimallisimpia luonteenpiirteitäni, joten en kommentoinut asua vaan kysyin:

– Mitä mieltä olet, Ojarumpu, muodin oikuista?

Ojarumpu tokkasi niille jalansijoilleen:

– Kun silmää telkkarista Pariisin muotiluomuksia, niin tapaa ajatus, että Pierre on siirretty lumelääkitykseen. Lavalla hoippuroi letka lenkokinttuista anorektikkoa strutsinsulissa. Onhan se oiva asu jos aikoo kavuta lipaston kulmalle kotkottamaan.

– On siellä joukossa ajatukset harhaan vieviä töröhuulisia pörröpäitä joukossa.

– Kauneimmat naiset ovat Tampereella. Siellä on ymmärretty mustan maskaran merkitys katukuvassa, lausui Ojarumpu messevänä.

En hennonut mainita, että sanojen vääntely on, siitä oli todistusaineistona tamperelainen Lauri Viita, oire alkavasta jakomielisyydestä vaan liu’uin portaattomasti uuteen aihioon:

– Tutkijat ovat selvittäneet, että miehet pystyvät keskustelemaan luontevasti vain neljästä aiheesta, työstä, urheilusta, viinasta ja naisista. Naisilta irtoaa henkievästä jopa neljästäkymmenestä aiheesta minuutissa.

– Ovatko oikein tohtoriskoulun käyneet hoksanneet moisen?

– Suhtautumisesi tieteen ansioihin on kuvottavan pejoratiivinen…

– Minulla on, kuule, ihan käytäntöperäistä aineistoa teemoistamme, kauneudenhoidon ja naissuulauden keskinäisestä korreloinnista.

– Valaisset?

– Puolisoni, jonka lantiolla katseesi epäilyttävän usein harhaa, sanoi aamulla menevänsä kauneushoitolaan ja pyysi kahta satasta. Hän palasi ja minä, suupielistäni väljä houkka, heitin silmättyäni, että taisi olla hoitola kiinni. Siinä samassa, alta minuutin, hän julkitoi reippaasti yli 40 kauneusvirhettä, fyysistä ja etenkin henkistä, minussa.Puheenvuoro oli välimerkitön ja sisäänpäin kertaakaan hengittämätön.

Taas me, luomakunnan tekoälyiset kruunut, olimme tainnutettu oikeassa olevalla tieteellä.

Eikö vaikka?

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu