Aamulla parhain – sää

Eilen aamupalaa. Paahtoleivällä itse tehtyä avokadolevitettä.
Syön mielelläni aamiaista yhtaikaa rouvan kera koska yön erossaolon jälkeen syön samalla silmilläni. Enkä tarkoita nyt kattausta…
Luvun alla palsta HS 50 vuotta sitten 29.11.1972. Siinä paraislainen rouva valittaa kirjeessään tv-päällikölle, että ongelmana perheessä on tv-kuuluttajatar Tuula Rosenqvist, sittemmin Ignatius. Me muistamme hänet myös pikkutyttönä pääosassa elokuvassa Prinsessa Ruusunen.
Rouvan murhe on, että mies jättää kaiken rempalleen kytätessään milloin Tuula ilmestyy ruutuun. Rouva pyytääkin Tuulaa olemaan edes vähän vähemmän viehättävä.
Luetin jutun nykyisellä, joskin alkuperäisellä, vaimollani. Hän:
– Mitä kummaa tuo nyt on! Sinäkin toljotat sääennustusta valppaana kuin pystykorva kun Kerttu Kotakorpi on ruudussa.
Minä tuohtuneena:
– Vain koska Kerttu on vastuullinen ilmastoaktivisti ja luonnonsuojelija. Ajaakin kesät talvet polkupyörällä ja käyttää kenkiä suutarissa…
– Joojoo. Korvasi heiluvat. Katseesi harhailee uupumatta hänen lantiollaan. Miksi et voi olla kuten tosimiehet ja vilkaista vain ikkunasta millainen ilma on?
Paljastumisesta järkyttyneenä ponkaisin ylös, avasin sälekaihdinta todetakseni millainen on todennäköinen sää. Onko hallanvaaraa, ohutta yläpilveä, kuinka on Utsjoki-Kevon tilanne, entä Moikipään, onko Savossa kyyhkysen harmautta vai ampuileeko aurinko kohta kultanuoliaan?
Poutarauhaa, hallanvaaratta:
IMMU
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu