Aatekaappi

Persut porskuttavat. Heillä onkin käytössä juntteja miellyttävä, politiikan, talouden, tieteen ja kulttuurin sisältävä iskulause: Anna minulle käyttökelpoinen ennakkoluulo niin valloitan koko Euroopan Unionin.
Persuja pännii koska heitä pidetään tosikkoina eikä heistä kerrota hauskoja juttuja.
Persuhuumorin huipentumana pidetään yhä T. Hakkaraisen ikivanhaa julkilausahdusta kaksivärisistä kalsareistaan – edestä keltaiset takaa ruskeat.
Autankin persuja kertomalla heistä kolme häpeämättömän osoittelevaa juttua kannatuksen sinkauttamiseksi keskeytymättömään yläkierteeseen.

EU-parlamentin tauolla Teuvo Hakkarainen erehtyi ovesta ja joutui hatmikseen mamu-myönteismaalaisten ruotsalaisen ja hollantilaisen seuraan. Hiljaisuuden keskeyttämiseksi he ehdottivat laulettavaksi iskelmiä, joissa on englanninkielinen lukusana.
Ruotsalainen keksi heti: Early one morning.
Hollantilainen peesasi: Three coins in a fountain.
Hakkarainen puristeli polviaan kunnes puhkesi ääneen: Siks’ oon mä suruinen.

Työtön maahanmuuttaja pysäytti Halla-ahon:
– Kun sinusta tulee pääministeri niin haluan kuulla mitä sinulla on minun varalleni.
Halla-ahon posket punertuivat kuin lapsilla kelkkamäessä:
– Et takuulla halua.

Halla-ahon kotiseurakunnassa (Halla-aho on uskonasioiden tuntija, kirkkoslaavista väitellyt tohtori) oli piispantarkastus.
Rouva Halla-aho oli läsnä, Jussi oli ilmoittanut viivästyvänsä.
Kahvin aikana puhkesi kiista sakastin remontista. Piispa tyynnytteli, että emmeköhän anna asian nyt olla ja jätämme sen korkeimman voiman tuonnempana ratkaistavaksi.
– Aivan, ilahtui rouva Halla-aho, Jussi tuleekin ihan kohta.

IMMU

Jk. Kuopion torilla lavataiteilee tänään merkittävä kansanedustaja, talousuudistaja Ano Turtiainen. Aion rientää tiedustelemaan häneltä kikkaa, jolla hän on kansanedustajana netonnut, tähän mennessä, 12 000 euroa oman auton käytöstä. Hävettää toki udella…

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu