Egopalikat

Uudessa väitöskirjassa väitetään, että narsistiset esimiehet saatetaan kokea hyviksi johtajiksi.

On kuitenkin selvinnyt, että narsistit hakeutuvat tehtäviin, joissa kuviteltu erinomaisuus nousee esille. Kun pomona on narsisti, työn lopputuloksella ei olekaan merkitystä vaan sillä että kaikki sujuu itseriittoisen narsistin vaatimusten ja etujen mukaisesti.

Se sopii laiskureille. He kun haluavat välttää viimeisen asti vaikeimman asian – ajattelun vaivan.

Osutteko tuntemaan ihmisiä, joilla on nykyvaatimusten mukainen pöhöitsetunto? Siis semmoisia, jotka ovat koppavia, ylimielisiä ja piittaamattomia toisista ihmisistä, heidän tarpeistaan ja jotka ovat kyvyttömiä asettumaan toisten asemaan surussa ja varsinkaan ilossa.

Minulla ehti olla parikin naisesihenkilöä, jotka olivat kasvattaneett itselleen kivekset. Heidät erotti hiilihangosta vain hangossa ajoittain esiintyvä lämpö. Heillä ei ollut todellista alan kokemusta mutta sen korvasi järkähtämätön usko omaan etevyyteen.

Nykyisin käytetään kyllä suuria sanoja, joilla (muka) arvostetaan ihmistä: sydämensivistys, pieni on kaunista, vapaus, luovuus, inhimillisyys.

Mistähän silti sikiävät nämä ihmiset, joiden sydänlämpö on tuuman päässä absoluuttisesta kylmyydestä?

Heille vapaus merkitsee oikeutta röyhkeyteen, alistamiseen ja syrjäyttämiseen.

Vaarallisesti turtuneilla on kaikkea enemmän kuin sinulla. Korkeampi ÄO, paremmat todistukset (ne parantuvat vuosi vuodelta ja tutkinnotkin lisääntyvät…), enemmän varallisuutta ja palkkaa, seksiseuraa seulottavaksi asti, eksoottisempia tauteja, menestyneemmät lapset ja vain yksi todellinen romanssi – itsensä kanssa.

Nykytyöelämässä vaaditaankin vain apinan raivoa ja rotan häikäilemättömyyttä.

Kun niitä välttää, se saattaa olla iso, mutta lopulta passeli, hinta itsenäisyydestä.

Tuolta pohjalta tulee murehtineeksi, että miksi hukkasi vuosia sopeutuakseen itsetehostussakkiin, josta olikin tarkoitettu erottumaan.

Ero on sekin että kykenee yhä tuntemaan aitoa häpeää. Siihen narsisti, pöhöegoisuuttaan, ei pysty koskaan

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu