Erhekeskeisesti

Perheistä 95 prosenttia myöntää, että heillä riidellään loma-aikana. Loput viisi prosenttia siis valehtelevat.

Nuoret parit torailevat koska kumpikin tietää vielä lopullisen totuuden kaikesta.

Ikääntyvä mies taas korvaa takkuilevan potenssinsa kärhämöinnillä. Tiedä sitten takaako riidattomuus ikuisen luomuerektion.

Mitä enemmän hampaita tippuu, sitä purevimmiksi monet käyvät. Toramonttu vie puolet avioliitoista eroon. Jos hoksaa ottavansa kumppanista silmillä arkunmittoja, ei eroratkaisua huoli lykätä. Vaikka on se niin, että mikäli mennään yhteen mitättömistä syistä, mitättömistä syistä myös erotaan.

Ravakka avioriita puhdistaa ilmaa ja siitä edetään rauhaan. Sotakirveet haudataan. Useimmat tosin painavat hautapaikan visusti mieleensä.

Omaa elämännäkemystäni kuvaa parhaiten se, kun Ojarumpu, olkaveljeni, tiedusteli, että suuttuuko puoliso jos väkytän hänelle vastaan. Vastasin totuudellisesti, että en edelleenkään tiedä.

Siksikään meillä ei särjetä paikkoja, paiskella astioita, uhkailla tai käytetä toisesta kansankuppilamaista kieltä. Jo avion alussa ymmärsin eliminoida mahdolliset kränätilanteet. Meillä minä vaikkapa silitän vaatteet ja valmistan ruoat. Ei naisen paikka ole keittiössä. Ulkotöitäkin piisaa.

Siivota minun ei tarvitse. Siksikin kiusaannun päivittäismelusta, pölynimurin ulvonnasta. Mutta sovintohenkisesti en ole ottanut kiusaantumista sanaharkkamielessä esille. Hankin vain metsurin kuulosuojaimet. Ei omaa oksaa pidä sahata. Ellei siihen suoranaisesti olla hirttämässä.

Tosin kerran olin langeta poikkipuolissanan syntiin. Puoliso valitti takavuosina vuolaasti kuinka nuoriso mättää hampurilaispaikan kääreet ja mukit kadulle ja pihoihin. Minä lohdutin, että eipä aikaakaan kun he vetävät laillamme ylleen prässihousut ja jakkupuvun ja alkavat natista nuorison holtittomuudesta.

Siihen puoliso, että sanakin vielä, niin hän lähtee äidin luo. Hallitsin mestarillisesti itseni enkä sittenkään huutanut: ”Taksi!”

Hoivaksi matkalle: Ellei siedä toisen pieniä paheita, ei pysty nauttimaan hänen suurista hyveistäkään.

Erherauhaa:

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu