Huvia Suomesta

On selvitetty, että vahva kansallistunne ja maanpuolustushenki yhdistävät suomalaisia. Sen sijaan maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin suhtautuminen jakaa kansaa.

Maanpuolustushenkeä en tässä käsittele. Tunnen riittävästi reservinupseereita, jopa niin rohkeita, ett varmasti uskaltavat lähettää miehensä sodassa kuinka kusiseen paikkaan tahansa.

Mutta maahanmuuttajat kansoittavat Suomea. Yhä väkevämmin on alettu vaatia, että jos tänne tullaan, on elettävä meidän ehdoillamme.

Saunatakaismiehet kuten persut ovat sitten juttu erikseen.

Samoin ovat kokoomusnuoret, jotka vaativat pontikan keittämisen laillistamista. Leikkauksia he vaativat. Ehkä ovat juoneet liiaksi leikattua konjakkia eli jallua.

Alla vierasperäisille tietopaketti siitä kuinka suomalaiset elävät ja haluavat muiden elävän:

Talveamme ei pidä säikähtää. Ruokahuolto toimii ja turistitkin saavat omia eväitään: ranskalaiset etanoita, englantilaiset munuaisia, saksalaiset olutmakkaroita, amerikkalaiset hampurilaisia, venäläiset kaalisoppaa.

Alkoholin käyttö on meillä omintakeista. Kun eurooppalaiset juovat viinansa veden kanssa ja venläiset juovat ilman vettä niin suomalaiset kuin vettä.

Suomalaista politiikka ei pidä vilkuilla syrjäkarein. Samanlaista se on kuin muuallakin. Jos solmioita löysää, pää putoaa pöksyihin.

Maatalouspolitiikkamme on kadehdittavassa kunnossa. Jokainen suomalainen lehmä osaa lypsää valtiota. Ylilyöntien mestari MTK on taas povannut, että sadosta neljännes tuhoutuu kuivuuden takia. Emme olekaan ikinä kuulleet talonpojan lausahtavan: Hyvä sato!

Demokratia Suomessa on tolallaan. Ministeriksi, kuten nykytilanne valaisee, voi päästä ihan kuka tahansa.

Urheilussa suomalaisille omimpia ovat nykyisin ikiomat eksoottiset kestävyyslajit kuten eukonkanto ja saunominen.

Suomalainen oikeustaju on luja. Kun mies pieksää vaimonsa koiranremmillä, häntä kielletään pitämästä koiraa.

Suomalaisten perusominaisuus on tottelevaisuus. Niinpä odotamme kiltisti, että Eurooppa on todella yhdentynyt silloin kun yksityinen pääoma on kahdentunut ja sosiaaliturva puolittunut.

Ennen puhuttiin luokkajaosta. Nyt suomalaiset ovat jakautuvat neljään ryhmään. Yksi osa on leikkausjonossa, toinen leipäjonossa, kolmas näprää älykännykkää ja neljäs sauvakävelee tuulipuku kahisten.

Suomalaisilla on aina ollut unelmia. Nykyunelmat ovat: pääsisipä eläkkeelle, voittaisi lotossa, tv:stä tulisi enemmän urheilua ja tosi-tv:tä.

IMMU

+1
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu