Hymytuulet

On maailma karkeaksi mennyt. Lehtien blogi- ja kolumnipalstat ja Twitterin ovat jo vallanneet raivovammaiset.

Kokoomuspojat ja –tytöt ovat journalisteja IltaSanomissa, Iltalehdessä,. Ylellä ja Mainostv:ssa tehtävänä mollata Sanna Marinia.

Vastenmielsin taitaa olla IS:n kouristuksenomaisesti Aarno Loka Laitiseksi pyrkivä Timo Haapala. Mutta kun tosikolta puuttuu huumori.

Kepun ”kulttuuriministeri” Kurvinen on varsinainen maamiehen tietolaari.

Epäluuloisuus lähimmäisiä kohtaan vaivaa Shakespearen hengessä: ”Jok’ainut hymy veitsen kätkee täällä / ja verisin on veriheimolainen.”

Lähdin etsimään tietoa miksi hymy ja ystävällisyys ovat poissa. Terassilla naureksi joukon päättäjiä. He olivat kai keksineet kenen päälle vilunginteon ( Kuopion kerskarakentamisen, budjettivajeen, toritorveilun…) syyn voi vierittää.

Marketissa kosmeettisesti 30-vuotiaaksi paklattu rouva julmisteli kesäkassalle: ”Etkö tiedä kuka minä olen? ”.

Mieli teki kertoa kuka hän oli. Erään äkkivaurastuneen nousukkaan öykkärivaimo Saaristokaupungista. Kysäisin kassalta, että onko homma hyvä. Hän vastasi, että hyvää harjoittelua tämä on. Tokko tuommoiset mulkvistasiakkaat poikkeavat tulevista.

Hän näet sanoi aikovansa pankin ekonomistiksi.

Siitä tuli mieleen kuppari, joka tapasi pontikkapannun hengen. Tämä lupasi täyttää verenimijän yhden toiveen. Kuppari pyysi päästä EK:n johtajaksi, yhdeksi niistä kymmenistä Meni pari päivää ja Etelärannasta kuului hyytävä huuto: Henki, heleketti, petit minut, eihän työni muuttunut lainkaan!

Alakulomiettein laskeuduin kotimatkalla Valkeisenlammen rantaan seuraamaan kahta pikkupoikaa. Toinen täytti kauhakuormaajalla auton lavaa ja toinen kippasi lastin loitommalle. Minä kyselemään, että mitä siinä hommataan. Rakennetaan ikioma talo, toinen vastasi.

Koska pojat olivat samankokoisia ja -näköisiä, yllyin kysymään, että ovatko he kaksoset.

  • Ei olla, kuului jämäkkä vastaus.

Menin siitä ymmälleni ja jankkasin, että takuulla olette. Siihen poika:

  • Ei varmana olla kaksoset. Ville on tuolla rakennuspuita hakemassa. Me ollaankin kolmoset. Ville on tuolla hakemassa tukkipuita.

Hankkiuduin siitä loittonemaan. Alavan kirkon kohdalla alkoi hymyilyttää, Kekläisten kohdalla jo pärskin ja kääntyessäni kiinteistööni nauroin hyvää tuultani ääneen.

Mutta realismi tapasi kohta. Puoliso sammutti ruohonleikkurin, lähestyi ja nuuhkaisi epäluuloisen osoittelevasti.

Istuin rappusille kotikatajan vierustalle ja hymy vain leveni Hän välittää minusta yhä!

IMMU

+1
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu