Hymytuulet

Itse kunkin on jo aika ottaa myönteisyys elämännäkemyksekseen. On näet selvitetty, että myönteisesti ajattelevat ihmiset elävät 7,6 vuotta pitempään kuin mököttävät ruikuttajat.
Mutta maailman sivu on ihmisiä peloteltu. Seitsemän kuolemansyntiä langetettiin jo keskiajalla pelotteeksemme, että emme uskaltaisi nauttia ja huvitella myönteisesti.
Ahneus on muka pahasta. Positiiviselle ahneus on etu. Hänelle kelpaa kaikki, etenkin toisen oma.
Ylpeydestä mustataan. On ihmiselämä niin lyhyt, että sen aikana ei kannata tuhlata ruutia turhiin kontakteihin.
Hekumallisuudesta soimataan. Myönteisen hekumahakuisuutta vain lisää kiinnijäämispelon tuoma jännitys. Kaverin vaimolla ei pidä hekumoida. Saattaa käydä niin huonosti, että hänet joutuu ottamaan omakseen.
Alituista kohtuutta korostavalle elämä on kärsimyshedelmän järsimistä. Myönteisyysviritteinen tietää, että siitä mihin kohtuus loppuu, riemua vasta repeääkin.
Laiskuudesta panetellaan. On se niinkin, että kun aikansa toimittelee vetelästi asioita, niin aletaan kiitellä tekemättä jättämisestä.
Näin saavutetun laatujana voikin sitten käyttää vihonviimeiseen kuolemansyntiin – huolettoman suulaaseen mutta hyväntahtoiseen ryypiskelyyn.
Nykypelotteet ovat samansuuntaisia kuin kuolemansynnit.
Kasvihuoneilmiöllä pelotellaan. Mutta sehän tuo meillekin etelän leppeät ilmat ympärivuotisiksi.
Maapallo käy kuulemma ahtaaksi. Minusta on aina ollut mukana kun on sakkia kasassa. Syntyy mukavia kokkapuheita, korttiporukoita, moni kaunis ihmissuhde saa tungoksessa alkunsa kun ei mahdu kuin sisäkkäin (tätä rajoittaa kuitenkin nyt kotiin lukittautuminen, valitettavasti).
Kolmannella maailmansodalla pelotellaan. No, silloin päästäisiin eroon rähjäisistä ikivanhoista rakennuksista ilman että purkuporukoille pitäisi maksaa kiskurihintoja. Siviilikohteisiin kannattaa tähdätä erityisesti. Näin päästäisiin myös eläkeläisistä ja pelätty eläkeindeksin muutos unohtuisi.
Globalisaatiolla pelotellaan yhä. Nuoriso on jo valmiiksi usanalaisella polulla. Ovat mäkkärit, kokikset, toimintaleffat. Amerikanfingelskakin maistuu niin hyvälle, että vie pian kielen mennessään.
Käy jeespäin väki voimakas ja elät kauemmin.

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu