Karvat ja valitut

Australiassa on tehty tutkimus, jonka mukaan parta parantaa miesten vetovoimaa. Pikaiseen rakkaudentarpeeseen naiset valitsevat miehen, jolla on sänki. (Nämä tosin usein liittyvät toisiinsa: puolen sentin sänki ja yhden tuuman ajatukset.)
Parta viestii vallasta. Minullakin oli täysparta seurusteluaikana. Kun nykyinen, joskin alkuperäinen, vaimoni kertoi tilanneensa vihkimisajan, ajoin parran pois. Vallansiirto oli väistämätön fakta. Korvien yli yltänyttä tukkaakin lyhensin rajusti, toki muistatte kuinka saman operaation tehneen Simsonin kävi Delilan kanssa.
Kun mieheltä alkaa tukka harveta niin moni kasvattaa keski-iässä poninhännän ja lähtee Uriah Heepin konserttiin sytkärin kanssa. Siinä on ehkä pieru kiertänyt liian kauan nahkapöksyissä.
Onnellinen onkin hän, joka uskalsi nuoruudessaan elää kuin nuori, ei tarvitse kiikkutuolissa kitistä menetettyjen riemujen perään.
Karvainen nainen herättää aina kiinnostusta. Muinoin heitä näytettiin sirkuksessa. Naiseksi pukeunut parrakas mies voitti taannoin Euroviisutkin. Kaikki muistavat parran, kappaletta ei kukaan.
Jospa vielä ehtisi kokea O-M. Oinosen ohjaaman Tuntematon sotilas-oopperan, jossa Rokka puhkeaa aariaan palavan tankin äärellä. Pala kurkussa nieleskelisin: ”Siel…siel…siellä palloit ukkoloihe pe…pe…pe…perskarvaat!” Harmi että tosiystäväni Jukka Auvinen ehti kuolla. Hän olisi ollut täyspätevä Rokka.
Olen aina viihtynyt duunareiden karvaper.., no karva-ahtereiksi kutsumieni seurassa. Arvostus nousi entisestään kun tolppa-apinana työskennellyt enoni O otti pinaattilasagneani lisää!
On selitetty myös, että karvaisuus kertoo muka älykkyydestä. Se vertautuu facebookin kvasitesteihin, joihin moni on lumoutunut.
Jopa minä hullaanuin testaamaan mitä eläintä muistutan luonteeltani. Pandaa, karvaista pandaa!
Varsinkin selän alaosan karvaisuus kertoo (höh) nerokkuudesta. Jos rahasta tulisi tinka ryhtyisin kai paljastelemaan torilla selkää maksusta.
Myönnän olevani arka karvaisuuden kanssa. Parta, jota en siis vallan merkiksi tarvitse, kasvaa kolmessa neljässä päivä mittoihinsa. Mutta ikääntymisen, ei vanhenemisen, paljastaen harmaana.
En ikinä käytä kesällä julkisesti shortseja ja hihattomia paitoja. Ihan siksi etten herättäisi torilla mielenkuohua naisväen keskuudessa. No, mielenkuohussa on ylilyönnin makua minun kyseessä ollen.
IMMU
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu