Meteliselkärankaisten aattekaappi

Persut, kaappimeteliselkärankaisiksi mainitut, porskuttavat.
Heillä onkin käytössä juntteja miellyttävä politiikan, talouden, tieteen ja kulttuurin sisältävä iskulause: Anna minulle käyttökelpoinen ennakkoluulo niin valloitan koko Euroopan.
Persuja pännii koska heitä pidetään tosikkoina eikä heistä kerrota hauskoja juttuja.
Persuhuumorin huipentumana pidetään yhä T. Hakkaraisen ikivanhaa julkilausahdusta kaksivärisistä kalsareistaan – edestä keltaiset takaa ruskeat.
Autankin persuja antamalla korvauksetta kolme häpeämättömän osoittelevaa juttua kannatuksen sinkauttamiseksi keskeytymättömään yläkierteeseen.
EU-parlamentin tauolla Teuvo Hakkarainen erehtyi ovesta ja joutui harmikseen mamu-myönteismaalaisten ruotsalaisen ja hollantilaisen seuraan. Hiljaisuuden keskeyttämiseksi nämä ehdottivat laulettavaksi iskelmiä, joissa on englanninkielinen lukusana.
Ruotsalainen keksi heti: Early one morning.
Hollantilainen peesasi: Three coins in a fountain.
Hakkarainen puristeli polviaan kunnes puhkesi ääneen: Siks’ oon mä suruinen.
Osa-aika työllistetty maahanmuuttaja pysäytti Purran:
– Koska olette valtiovarainministeri ja tosiasiallinen pääministeri niin haluaisin kuulla mitä teillä on minun varalleni hallituksen kehysriihessä
Purran poskilihat kiristyivät entisestään:
– Et takuulla halua kuulla! Vai mitä toivot?
– Että hallitus menisi puoluepoliittiseen lakkoon niin veronmaksajat, työnantajanne siis, voisivat lopettaa teille poliittisen palkanmaksun.
Halla-ahon kotiseurakunnassa (Halla-aho on uskonasioiden tuntija, kirkkoslaavista väitellyt tohtori) oli piispantarkastus.
Rouva Halla-aho oli läsnä, Jussi oli ilmoittanut viivästyvänsä.
Kahvin aikana puhkesi kiista sakastin remontista. Piispa tyynnytteli, että emmeköhän anna asian nyt olla ja jätämme sen korkeamman voiman tuonnempana ratkaistavaksi.
– Aivan, ilahtui rouva Halla-aho, Jussi tuleekin ihan kohta.
Rauhaa teille jotka päädytte kehysriihen ruumislaudalle:
IMMJ
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu