Ohjausehostin

Autoista: jos kaikki Suomen autot pantaisiin jonoon niin joku hullu yrittäisi ohittaa ne.
Auto on tämän päivän ihmisniittokone.
Jo Pentti Linkola kirkasti: ”Luulisi, että ainakin rauhanjärjestöt ottaisivat onkeensa tiedon, että toisen maailmansodan jälkeen liikenne on vaatinut selvästi enemmän ihmisuhreja kuin kaikki käydyt sodat yhteensä. Vaatimus yksityisautojen takomisesta auroiksi ja lapioiksi lankeaisi luonnostaan.”
Tuon palautti mieleen Hesarin (28.1.) laaja juttu kuinka poptähdet ovat nyt autojättien mannekiineja.
Monta auditiivista rangaistusta synneistämme, ”tähdettä”, siellä on jujuttamassa nuorisoa.
Helpotti tosin, että älykköbändi Apulanta esiintyy Citroenin videolla.
Minä ajan noin 3000 km vuodessa. Eivät edes pyöräilevät kuplavihreät pääse moittimaan, kai.
Asuinpaikka on valittu niin, että pääsen kahteen lähikauppaamme ja Alkoon jalan ja myös torille, kauppahalliin ja Veljmieheen.
Auto käydään läpi kahdesti vuodessa renkaita vaihdettaessa.
Autoni ovat olleet tarvekokoisia joko italialialaisia tai ranskalaisia (autojunttien mielestä parhaat ranskalaiset löytyvät nakkikioskilta).
Syy on selvä: olen Italia–fani, estetiikan ja vaikkapa Vivaldin ja Rafaelin. Kukapa gallialaisesteetikko voisi vastustaa Sitikkaa, jonka malli on Picasso, kaunokirjoituksella autoon aateloituna.
En ikinä hanki saksalaista tai japanilaista autoa. Haluan olla samastumatta golf- tai toyotamassaan. Kun Suomen mies menee autoonsa, se menee heihin ja on kuin viina päässä.
Suomalaiselle näytetään valmistettavan bemareita ja audeja , joissa ei ole vauhtia häiritseviä laitteita kuten vilkkuja, nopeusmittareita ja jarruja.
Autoni ei ole peniksen jatke. On niitä paljon pienimunaisia miehiä, jotka helisyttävät julkisesti parilitraisen bemarin avaimia.
Askellan kohta Ykkösrastiin edellyttäen, että pääsen Tasavallankadun yli hengissä. On risteyksessä toki älyvalot. Ne on tarkoitettu tosin vain jalkaväelle, että se älyää yhä katsoa kolme kertaa molempiin suuntiin ja taakse vaikka sille vihreät palavatkin.
Rauhaa vaikka moottoritie on huuma:
IMMU
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu