Pelin renki

Vuoden tärkein urheilukuukausi alkaa – jalkapallon EM-kisat. Me, jalkapalloväki, tuuletamme  koska olemme jo voittaneet. Ylsimme maailman suosituimman urheilulajin arvokisoihin.

Tutkija on selvittänyt, että jalkapalloon liittyy jopa uskonnollisia piirteitä. Hän kutsuukin jalkapallostadionia uhrialttariksi.

12-vuotiaana sain silmälasit. Särjettyäni kolmet leskiäitini, neljään alaikäisen yksinhuoltaja, ehdotti keksimään toisen harrastuksen. Haave Juventuksesta murskaantui.

Ryhdyin lukemaan. Oma haittansa on siitäkin koitunut – tai etunsa: yksinolon palkitseva ihanuus tieteiden ja taiteiden pylvässaleissa.

Jalkapallo on kuin itse elämä. Se on täynnä piittaamattomuutta, vilunkisopua, kampittamista, juonittelua.

Mutta jalkapallo opetti minut sietämään nöyryytystä,  seläntakaista väheksymistä, fyysistä ja henkistä kipua ja tuulettamaan ilosta!

Kiihkeimpiä jalkapallofaneja on etenkin Italiassa ja Ranskassa. Siellä ovat myös uuraimmat naistenjahtaajat.

Jalkapalloa onkin verrattu viriiliin sukupuolielämään. Mielikuvituksekas rakastaja on kuin futistaituri. Hän kikkailee ennen laukaisua.

Suomessa ovat suosittuja olleet mielikuvituksettomat lajit kuten juoksu, hiihto ja keihäänheitto.  Yksiviivaista jääkiekkoakin pelataan tosissaan vain 5-6 maassa.

Sama tylsyys leimaa suomalaista seksiä. Esileikki on tunti ruinaamista ja päänsärkyjuonittelua. Uskonnollisuutta meilläkin esiintyy, tekninen rutiini toistuu lähetyssaarnaaja-asennossa.

Entä oikeissa jalkapallomaissa Italiassa ja Ranskassa? Kannatan niitä myös kulttuurissa ja ruoassa ja juomassa.

Pariisilainen Pierre oli asentamassa makuuhuoneen seinälle isotuumaista taulutelevisiota. Brigitte närkästyi:

– Oletpa epä-älyllinen! Vaihdat uskonnon, ripillä käynnin ja parisuhdeaktiivisuuden jalkapalloon.

Siihen Pierre:

– Uskontoa minäkin tässä ajattelen. Kun lemmiskelemme kisojen aikana polvirukousasennossa takaapäin näen samalla pelit.

Luigi ja Giulia asuvat Roomassa. Kun EM-kisat alkavat niin Luigi istuu takuulla vain tv:n ääressä proseccoa nautiskellen. Giulia kokee jäävänsä puutostilaan ja koittaa ilta, jolloin hän strutsinsulkia uumillaan tanssahtelee aistikkaasti television eteen ja alkaa riisuuntua.

Silloin Luigi jo älähtää:

– Lajittele pyykki toisaalla!

Mikä on kertomuksen opastus suomalaismiehille?

Jos aistit vaimossa kytöä tyttöporukassa Italiaan tai Ranskaan lomalle, mutta olet mustasukkaista sorttia, niin suvaitse hänen lähteä juuri jalkapallon EM-kisojen kisojen aikana.

Pelisilmärauhaa:

IMMU

0
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu