Sietämisen tuska
Pyrimme tietoyhteiskunnaksi mutta manipulointiyhteiskunta tästä tuli. Vaalimeno sen taas todisti.
Ihmisiä ohjataan talouselämän reunaehtojen mukaisesti. Toimeentulotuen ja työttömyyskorvausten saantiehtoja on kovennettu, jotta väki saadaan hyväksymään työehtoja, joita he eivät muuten hyväksyisi.
Kuinkas Edvard Valpas-Hänninen (1873–1937), Työmies-lehden päätoimittaja, kansanedustaja ja poliittinen kuritushuonevanki jo muotoili: ”Työväenluokan kermakerros elää taas läheisessä kosketuksessa herraluokan kanssa.”
Esimerkki kontrollimanipuloinnista löytyy:
Paikallinen sopiminen eli kättä päälle ja tästä ei sitten muille hiiskuta.
Median alistuminen talouselämän valtaan. Olin toimittajana 33 vuotta. Se on ainoa ammatti, jossa tiedetään niin monesta asiasta niin vähän.
On tietysti ongelma, että tiedon hedelmät ovat makeita mutta juuret kitkeriä. Pitäisi nähdä vaivaa asioita selvittääkseen. Monelle riittää iltapäivälehtien lööpit ja internetin pari riviä jutun pohjaksi.
Apinan raivo, rotan häikäilemättömyys ja koppavuus ovat elämässä menestymisen takeita. Vain menestyjät säilyvät, koska olosuhteet on järjestetty heitä varten.
Suvainnette varoittaa, että kun sorretusta tulee pyöveli, hän kyllä tietää mikä tekee kipeää.
Mihin perustuu tyhmyyden maailmanherruus? Koska viisas tympääntyy ja antaa periksi. Viisas kyllä tietää liki kaiken mutta ovela tuntee kaikki.
Köyhyys? Se on siitä kummallinen taakka, että mitä useampi sitä kantaa, sitä raskaampi se on. Jokainen paheksuu kun joku ruokapöydässä ahnehtii parhaat palat mutta miksi kukaan ei paheksu kun sama tapahtuu nyky-yhteiskunnassa?
Äänestäjien sopisi sisäistää Goethen muotoilu: Vahingollinen totuus, rakastan sinua enemmän kuin hyödyllistä valhetta.
Äänestäjien, etenkin persujen, sopisi taas muistaa, että tänään olet puheinesi alttarivaate, huomenna kynnysmatto.
Lupauksilla on taipumus hävitä kuin suolistokaasu Saharaan.
Silti rauhaa ja onnea jos hätäjätehallitus kestää edes ”syksystä jouluun”.
IMMU
Kommentit (0)