Lehtinen ja Hovi – nuo mainiot muistelijat

Uusintana Ylellä äskettäin lähetetty tv-minisarja Maaseudulta maailmalle on hieno ohjelmaformaatti. Lisäksi sen muistelijat Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen ovat miehiä, joilla on sekä kokemusta, näkemystä että ymmärrystä kaikesta siitä, mistä he jutustelevat. Kaikkea sävyttävät omakohtaiset kokemukset, mutta missään vaiheessa miehet eivät nosta itseään liikaa framille; fokus on koko ajan yleisen tason asioissa.

Aikana, jolloin kaiken maailman julkkikset ja sellaseksi haluavat koheltavat ja tuovat itseään tykö etenkin MTV:n ns. viihdeohjelmissa, Ylen rohkeus tukeutua vanhempiin osaajiin ansaitsee suuret kiitokset. Hovin ja Lehtisen lämmin ja kaikkea jälkiviisautta välttelevä lähestymistapa lähimenneisyyteen on tässä viitekehyksessä suorastaan upea.

Entinen demaripoliitikko ja Haluatko miljonääriksi -isäntä Lasse Lehtinen on Maaseudulta maailmalle ohjelmassa malttanut jättää pois kepu-ilkeilynsäkin – jota mies aiemmin harrasti vähän liikaakin. Aika on varmaan parantanut ja tuonut viisautta ymmärtämään, etteivät tällaiset ohjelmat ole sellaisia koston välineitä kuin vaikkapa Lehtisen kirja Vastarannan kiiski on. Siinähän Lehtisen ilkeilyn pääkohde on hänen ikätoverinsa Paavo Väyrynen – josta Lehtinen ei löydä mitään hyvää sanottavaa.

Lasse Lehtisen hyvänä keskustelukumppanina Maaseudulta maailmalle -ohjelmassa myhäilevä Seppo Hovi tuntee suomalaisen populaarikulttuurin historian ilmeisen hyvin. Etenkin hänen tietonsa musiikki- ja estradiviihteen menneisyydestä ovat kunnioitettavaa tasoa, eivätkä jää lainkaan jälkeen Lehtisen vastaavista tiedoista politiikan alalla. Kun miehiltä luontuu asinatunteva jutustelu myös urheilusta, kokonaisuus on parempi kuin hyvä.

Toivoa sopii, että Lehtinen ja Hovi tekisivät vielä kolmannenkin sarjan (eka oli se mainio Hengen asein) tällä samalla menetelmällä. Kun heidän molempien ehkä paras aikansa osui 1970-luvulle, miten olisi vaikkapa muistelusarja ”Ikimuistoinen 70-luku”? Siis lisää tätä, kiitos.

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu