Radio Suomen huonoin ohjelma?

Radio Suomessa jo viikkokausia suuresti mainostettu ohjelmasarja Sunnuntailöylyt alkoi vihdoin tänään. Lähes kolmituntinen ohjelma perustui pääosin sen juontajan Olli Haapakankaan yksityishöpöttelyyn eikä vastannut odotuksia muutoinkaan. Sunnuntai-iltapäivä on hyvää aikaa radionkuuntelulle, mutta ensimmäisen osan perusteella tuo aika menee nyt pelkästään hukkaan.

Lyhyemmässä ohjelmassa juontajan puhevikaisuus ja puujalkahauskuus eivät ehkä ärsyttäisi niin kuin nyt, kun ohjelma kestää lähes koko sunnuntai-iltapäivän/alkuillan eli klo 16-19. Moinen kesto on tällaiselle ilmeisen käsikirjoittamattomalle ohjelmalle aivan liian pitkä. Tämän ensimmäisen osan perusteella juontajalla ei ollut sen kummemmin asiaa kuin punaista lankaakaan, ja lähes ainoat ilonhetket ohjelmaan toivat muutamat sinne soittaneet tavalliset kansalaiset – joita heitäkin juontaja pyrki ihan liikaa omilla sössötyksillään perusteetta keskeyttelemään.

Hyvällä sunnuntain ohjelmapaikalla oleva pitkä radio-ohjelma voi olla ideana ihan hyvä, mutta yhden juontajan – saati huonon sellaisen – vetämänä se ei toimi. Kun juontajan spiikit ovat luokkaa mitä sylki suuhun tuo ja pallo koko ajan hakusessa, ohjelman musiikki voisi pelastaa sentään jotain, Nyt sekään ei ollut hanskassa, vaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ohjelman soittolista oli peräti tylsä ja ilmeisen perustelematon.

Sunnutailöylyt ei ole musiikkiohjelma eikä puheohjelma, vaan jonkinlainen sekasikiö tai sillisalaatti – ja sitä myötä pelkkää hömppää. Jos ohjelmaa aiotaan jatkaa vielä tulevinakin sunnuntai-iltapäivinä, sen juontaja on syytä vaihtaa tai tuoda hänen kaverikseen joku hyvä radiojuontaja, joita Yleltä kyllä löytyy useitakin. Huomiota kannattaa kiinnittää myös ohjelman musiikkitarjontaan ja sen osuutta sitten lisätä, mutta tällaisenaan Sunnuntailöylyt on paitsi hukkaan heitettyä aikaa, myös hukkaan heitetettyä veronmaksajien rahaa.

 

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu