Suomalaisessa uimahallissa vuonna 2025

Iloinen polttariseurue Pertti, Paavo, Antti, Seppo, Kalle, Mika, Risto ja Esko ovat päättäneet viedä naimisiin matkalla olevan Jussin uimahalliin. Vakavin ilmein, mutta kieli poskessa, he saapuvat uimahallin kassalle ja ilmoittavat haluavansa naisten puolelle, naisia kun ovat.

 

Tarinan jatko, vaihtoehto  A:

Aluksi kassaneiti ei heitä naisiksi usko. Viittaa pitkiin partoihin ja on muutoinkin epäilevä, mutta kun seurue vakuuttaa olevansa naisia ja vetoaa uuteen lakiin ja poliisiin, kassaneidin on taivuttava.

Seurue saa avaimensa naisten puolelle. Iloiset partaveikot siirtyvät pukutiloihin ja pian myös suihkuhuoneeseen, missä heidän saapumisensa saa aikaan paniikin. Alastomat naiset ja pikkutytöt säntäilevät kuka mihinkin. Kirkuna on korvia huumaava.

Pukeuduttuaan joukko vihaisia naisia siirtyy uimahallin kassalle valitusta tekemään. Valittavat ison miesporukan tulleen naisten puolelle, mutta kasssaneiti ilmoittaa miesten olevankin naisia. Kuultuaan näin olevansa väärässä naiset vaativat kuitenkin rahojaan takaisin, mutta kassaneiti ilmoittaa, että miesten osastolla ei ole ketään. Naiset pääsisivät sinne samalla maksulla.

Valittajat suostuvat, ja pian naisten iloinen puheensorina täyttää miesten suihkuhuoneen.

 

Tarinan jatko, vaihtoehto B:

Kassaneiti ilmoittaa polttariporukalle tylysti, että täällä translakia tulkitaan niin, että pelkkä oma ilmoitus ei riitä ja että hänellä on oikeus päättää, kuka on nainen ja kuka mies.

Polttariseurue poistuu nolona paikalta ja tekee poliisille ilmoituksen kassaneidin harjoittamasta sukupuolisesta profiloinnista ja syrjinnästä.

 

Kumpi vaihtoehto on parempi? Vai olisiko joku kolmas vaihtoehto vielä parempi?

Jari Rusanen
Sitoutumaton Savonlinna

Politiikan sivustakatsoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu