Tappaako himourheilu?

Kevyen hölkkäämisen on todettu pidentävän elinikää viidestä kuuteen vuotta. Eliniän todettiin pitenevän eniten niillä, jotka hölkkäsivät rauhalliseen tahtiin kolmena kertana viikossa yhteensä 1-2,5 tuntia.

Vanha kansa tiesi kokemuksesta, että tanssi pitää ruumiin ja sielun vireänä ja parantaa niin pienemmät kuin suuremmatkin vaivat. Muutama sukupolvi sitten nuoriso haki sosiaaliset kontaktinsa tanssilavoilta ja iltamista eikä terasseilta kuten nyt. Monet tutkimukset osoittavat, että tanssilla on monia etuja, jotka vaikuttavat suotuisasti ihmisen mielenterveyteen ja fyysiseen kuntoon.

Sekä kävely että tanssi parantavat muistia, mutta on havaittu monitehtäväharjoituksissa, kuten puhuminen ja samanaikainen vastaaminen sähköpostiviestiin, että tanssiharjoittelu antaa paremman tuloksen. Sama koskee tasapainoa ja motorisia suorituksia.Tanssi on aerobista liikuntaa ja siten erinomaista myös
sydänsairauksista kärsiville.Tanssin avulla varsinkin ikäihmiset pidetään aktiivisina ja optimistisina.

Tanssi sisältää montaa terapeuttista elementtiä, joten sen avulla saavutetaan monta kärpästä yhdellä iskulla. Se koskettaa fyysistä, psyykkistä, mentaalista ja sosiaalista puolta ihmisissä. Esimerkiksi harvassa aktiviteetissa pääsee koskettamaan toista ihmistä. Sosiaaliset pelot poistuvat ja itseluottamus kasvaa, kun säännöllisesti käy tansseissa.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu