Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin
Jalkapallo on jalo urheilulaji. Se
nostattaa mielialaa, joskus jopa runsain mitoin kannattajien
keskuudessa. Jalkapallo luo yhteishenkeä, joka voi jalostua monella
tavalla. Se saattaa kasvattaa oikeudenmukaisuutta ja hyvää
käytöstä. Oheisen linkin takana erästä chileläistä erotuomaria
koulutetaan sääntöjen soveltamisasiassa.
http://canchallena.lanacion.com.ar/1542943-asi-quedo-un-arbitro-chileno-…
SAIRASTA PUUHAA.
Siinä vaiheessa kun valtiontuista poistettiin niinsanottu korvamerkintä ovat kunnat käyttäneet nämä rahat kaikialle muualle kuin nämä rahat on tarkoitettu. Rahathan oli tarkoitettu koululaitoksen -vanhustenhullon- terveydenhuollon ylläpitämiseen .Toisin on käynyt sen jälkeen kun valtionavuilta lopetettin korvamerkintä .Kunnat ovat käyttäneet nykyisin valtionavut jäähalleihin palloiluhalleihin ja kaikenlaiseen hömppään eli urheiluun . On se hullua että jotkin ihmiset haluavat harrastaa kesällä talvilajeja ja talvella kesälajeja ja kunnat suostuvat sen maksamaan. Sen seurauksena tälläkin hetkellä tuhansia oppilaita käy koulua luokassa ilman opettajaa vanhukset joutuvat makaamaan ulosteisissa vaipoissaan huumattuna lääkkeillä koska rahat on tuhlattu kaikenlaisiin epäjumala urheilun palvelemiseen .Nämä päättävissä asemissa olevat kuntapäättäjät ovat unohtaneet että heistäkin tulee
joskus vanhoja ( toivoisin heille oikein kurjaa vanhuutta jotta he muistavat mitä on keskiiässä tullut tehtyä ).
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se tietysti ammattimaisen huippu-urheilun kohdalla on. Aika kalliiksi se tulee veronmaksille, että saadaan syntymään muutama kansainvälinen ammattilainen. Luulen, että ammattiurheilijat ovat kaikkein kalleimmaksi tulevia ammattikuntia. Esimerkiksi mikään lääkärikunta eli sen koulutus tuskin yltää edes samalle dekadille (€/hlö), kun kokonaiskustannuksista puhutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei niitä liikuntapaikkoja ole tehty vain ammattiurheilijoiden tuottamiseksi. Ne ovat ihan kaikkien käytettävissä, jokaisen kunnan veronmaksajalla on järjestetty mahdollisuus siihen. Valtaosa urheilusta ja liikunnasta on kuitenkin amatööri- ja harrastustoimintaa. Urheiluseurat toimivat vapaaehtoisvoimin ja harrastajat itse maksavat harrastuksensa; lisenssit ja seuramaksut (kilpailutoiminnassa pakollisia), vakuutukset sekä välineet.
Koulun liikuntasalissa, jossa kouluajan jälkeen järjestetään koripallo-, lentopallo-, salibandy- tai tanssitreenit, eivät ole taatusti ole haitaksi tälle kansakunnalle tai sen hyvinvoinnille. Tai pitäjän nurmikentälle mennään pelaamaan jalkapalloa. Jos esim. sitä nurmikenttää ei olisi, niin taas tulisi ainakin yksi työtön, kun kentänhoitajalle ei olisi töitä. Kuitenkin suurin osa kansan urheilusta ja liikunnasta on tätä paikallisissa seuroissa tehtävää toimintaa.
Monien ammatilaisten takaa löytyy yleensä mittaamattoman suuri panos vanhempien osalta junioriajoilta sekä sitten myöhemmin tulee sponsoreita yrityselämästä. Veronmaksajien osuus on tullut siitä kun on rakennettu liikuntapaikat (ja silloinkin rakennusliikkeet, välinetoimittajat tms. ovat saaneet töitä, jolloin tulee taas veroja kassaan). Nämä ovat olleet kertaluontoisia investointeja. Yleensä vielä joidenkin liikuntapaikkojen käytöstä peritään pienimuotoinen käyttömaksu, joka taas tulee osaltaan kattamaan käyttökustannuksia.
Ammattilaisurheilu on bisnestä ja bisnes tuo verotuloja. Veroja maksavat niin urheilijat itse kuin seuratkin ja seurojen ympärille muodostunut liiketoiminta. On se kumma ettei raha kelpaa?
Ollaan Kekkosesta mitä mieltä tahansa, niin kuuntelin radiosta vanhaan Kekkosen pitämää uudenvuodenpäivän puhetta, jossa presidentti ilmaisi syvän huolen kansakunnan terveydentilasta. Kekkonen kehotti liikkumaan, koska enää ei tehdä fyysistä työtä siinä määrin, että ihmiset pysyisivät pelkästään työtä tekemällä kunnossa. Jos ihminen liikkuu ja urheilee, niin voitteko ihan suoraan kertoa miten sen tälle yhteiskunnalle pahasta? Kansalle, jolle ominaisempia sairauksia ovat juuri sydän- ja verisuonitaudit sekä diabetes enenevässä määrin, niin ei liikunta voi olla pahasta. Jos emme liikkuisi edes tätä vähää mitä nyt, niin joutuisimme lisäämään yhä enemmän lääkäreitä, potilaspaikkoja ja sairaslomia työpaikoilta olisi paljon enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Muutama sivuhuomautus näin aluksi:
Nuorten urheiluvuorot jäävät ammattiurheilijoiden jalkoihin. Ammattihurheilajt siis syövät kaikki prime harjoitusajat.
Ammattiurheilijat maksavat veronsa Monacoon tai vastaaviin veroparatiiseihin. Vain rippeet palautuvat kotimaan verottajalle.
Maassa oli todellisia kansan liikuttajia 60-luvulla vielä yli 3000, nyt niitä on noin 80. Puhun julkisista tanssipaikoista en juottoloista.
Ammattiurheilijoista on tullut rökälehtimisen ja huiputtajien (doping) esikuvia.
Ilmoita asiaton viesti
Ja ihan muutama kommentti sivuhuomautukseen:
Ammattilaiset harjoittelevat silloin kun nuorten kuuluisi olla koulussa, eli päivisin. Sivuhuomautuksesi lähtee nyt jo heti vähän ”musta tuntuu”-pohjalta.
Jos nyt esim. otetaan nyt jääkiekko, niin joukkueet käyvät aamuisin jäällä, jolloin lapset/nuoret ovat koulussa, sitten seuraava jääharjoitus on mahdollisesti iltapäivällä. Sen sijaan amatööritasolla, oli kyse mistä lajista tahansa, niin suurin osa harrastajista käy päivätyössä, jolloin ilta-aika tai aikainen aamu on ainoa mahdollisuus harjoitteluun. Eli AMATÖÖRIT ovat niitä prime time aikojen käyttäjiä, eivät ammatilaiset. Amatöörit ja harrastelijat eivät saa palkkaa urheilusta, joten nyt taas menee ammattiurheilijoiden piikkiin laitetaan sellaista mikä ei heille kuulu.
Jos urheilija asuu Suomessa niin hän maksaa veronsa Suomeen. Piste. Jos Suomeen tulee ulkomailta työntekijä ja palkka maksetaan suomalaisesta yrityksestä sekä täällä olo aika on sen verran pitkä, jotta verotusoikeus täyttyy, niin silloin verot maksetaan tänne. Jääkiekon SM-liigassa pelaa yhden kauden aikana n. 300-400 pelaajaa, joista pääosa on suomalaisia ja asuvat Suomessa. He maksavat palkastaan veronsa Suomeen ihan kuin kaikki muutkin suomalaiset. Sama tilanne jalkapallossa.
On täysin kohtuutonta väittää että kaikki ammattilaisurheilu on sitä, että pari formula- ja rallikuskia asuu Monacossa ja eivät maksa verojaan Suomeen. Tässä pienessä maassa on niin monen muunkin lajin ammattiurheilijaa, jotka saavat paljon pienemmän palkan kuin esim. tavallinen duunari, ja maksavat siitä siltikin veronsa tänne.
Urheilijan ammatti on eri asia kuin olla ”tähtiurheilija”, jossain isossa urheilubisneksessä. Ammattilaisurheilua on paljon pienemmässäkin mittakaavassa kuin jatkuvasti lööpeissä olevat miljoonia tienaavat tähdet. Tavallisen liigajalkapalloilijan palkka ei päätä huimaa; Veikkausliigassa keskipalkka jää noin 20 000,- EUR per vuosi. Rakkaudesta lajiin he sitä tekevät, ihan niin kuin sinäkin tanssit. Jotkut harvat vaan jalostuvat ja kehittyvät sen verran pidemmälle, että pääsevät sinne suureen bisnekseen mukaan.
Mitä veikkaat, moniko suomalaisista kilpatanssijoista on ammattilaisina ja mitä he tienaavat sekä minne maksavat veronsa? Onko ammatikseen kilpaa tanssiva ”rökälehtijä ja huiputtaja”?????!?
Se mitä tanssikulttuuriin tulee, niin onhan se totta että suomalainen tanssikulttuuri on muuttunut, mutta se on ihan luonnollinen ilmiö. Kehitystä tapahtuu, ja joidenkin kannalta se on hyvä mutta toisen kannalta taas huono. Nykyään tanssitaan eri tansseja ja tanssikoulut ovat tulleet lavojen tilalle. Tanssimusiikki on muuttunut. Eivät humpat ja jenkat sekä tangot ole niitä mitä suurin osa kansasta tanssii tai kuuntelee.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan oikeita kommentteja, mutta ..
* Ihmettelen silti, miksi pikkujunnut joutuvat menemään illalla klo 22 jälkeen tai aamulla klo 6:lta, kun vanhemmat ja paremmat pääsevät kentälle primeaikaan. Nyt en puhu koulun urheilutunneista.
* Kilpailu tähtää toisen voittamiseen, nujertamiseen, mollaamiseen jne. Jos siitä nauttii ja se kasvattaa hyviä ja toiset huomioon ottavia aikuisia, niin asia on ok. Vakaa käsitykseni lienee, että kilpatanssi tappaa tanssin nautinnon eikä sillä ole mitään varsinaista tekemistä tanssin sisimmäisen sisällön kanssa. Sen sijaan paritanssilla on tavattoman monta etua muihin liikuntamuotoihin veraatuna.
* Luulen, etteivät autokuskit ole ainoita verosuunnittelijoita.
Ilmoita asiaton viesti
* Nykyään pikkujunnut käyvät jäällä ihan ns.”ihmisten aikaan”. Niillä paikkakunnilla, jossa jääkiekkoa seuratasolla pelataan ja harrastetaan kaikissa ikäluokissa, niin pikkujunnujen treenit ovat pääsääntöisesti järkevään aikaan. Aikanaan kun jäähalleja ei ollut sitä määrää mitä nykyään, niin tilanne oli tuo. Jollain pienellä paikkakunnalla voi vielä olla mahdollista että tilanne saattaa olla kertomasi kaltainen.
Iltaisin klo: 20:00 jälkeiset vuorot ovat yleensä ala- ja harrastesarjoille varattuja ja näissä porukoissa eivät pikkujunnut pelaa. Aikaisia aamuvuoroja viikolla mitä suuremmalti hyödyntävät esim. työpaikkaliikunnan kautta vuorotyöläiset. Sen sijaan viikonloppujen aamut ovat yleensä niitä jolloin nuoremmat sitten ovat niillä aamuvuoroilla. Yleensä nuoremmat junnut pelaavat viikonloppuisin turnauksia, joka nyt on parempi ajatellen koulua.
* Henkilökohtaisesti sinulla on mielipide että kilpailu tappaa kilpatanssista nautinnon, eli sinä et pidä kilpailusta, mutta jollekin muulle kilpatanssi on nautinto. Eihän sitä muuten niin moni tekisi, ellei siitä pitäisi?
Kilpailua on kaikkialla, joten se on taas itsessään laajempi aihe vastata ja keskustella. Itsestäni on kuitenkin hyvä että tätä ihmisten välistä kilpailua mahdollistetaan juuri esim. urheilussa. Se mitä media meille kirjoittaa ja haluaa maalata on vain markkinointia. Monet urheilijat eivät ajattele kilpakumppaneistaan ”median äänellä”. Tavalliset ns. ”piirikunnalliset kisat” yleensä päättyvät siihen, että maalin tultaessa tai pelin loputtua kaikki osallistujat ovat kavereita keskenään. Sellainen sanonta on, että: ”Se mikä tapahtuu kentällä, se myös jää sinne.” Suomessa lajien sisäiset piirit ovat niin pienet, että ”mollaamiset ja nujertamiset” ovat vähän turhaan kärkeviä ilmauksia. Kilpailu on alimmilla tasoillakin kovaa, mutta sitä lajin pariin tulevat myös hakevat. Monet haluavat haastaa itsensäkin ja mitellä paremmuudesta. Kyllä nykyään löytyy paljon sellaisia liikuntamuotoja ja -paikkoja, joissa ei tarvitse kilpailla. Pelkästään jo vaikka se että jättää kellon kotiin kun lähtee hiihtämään, niin ei tule edes sitä pelkoa että alkaisi hiihtämään kelloa vastaan.
Paritanssi on varmasti mitä miellyttävin tapa liikkua; sosiaalista toimintaa ja hyvää elimistölle. Oikein hyvä tapa rentoutua ja siinä samalla rasitetaan tärkeitä lihasryhmiä; ryhti paranee ja polvet pysyvät kunnossa. Varmasti moni on löytänyt tästä itselleen sen sopivan tavan liikkua.
* Urheilijan ammatissa on vaan se kylmä tosiasiassa että se ura on aina varsin lyhyt. Kuten työelämässäkin, niin harva tulee ennen 18-ikävuotta ammattilaiseksi. Riippuen lajin rasituksesta ja urheilijan fyysisestä kunnosta, niin uran pituus voi vaihdella helposti ihan parista vuodesta pariinkymmeneen vuoteen. Jalkapallossa ja jääkiekossa kymmenen vuoden ura on jo hieno saavutus, mutta silloinkin lopetettuaan pelaaja saattaa olla vasta 30-vuotias.
Tästä syystä monet urheilijat, joko itse tai urheilijaliittojen avulla, suunnittelevat (mahdolliset rahastot, tms.) taloutensa niin, että siirtyminen urheilun saralta pois onnistuisi mahdollisimman hyvin. Kuten aikaisemmin sanottu, kaikki ammattilaisurheilijat eivät ole niitä miljonäärejä. Kaikki eivät voi jäädä valmentajiksi tai urheilutoimenjohtajiksi. Moni entinen urheilija tekee vielä sen normaalin työuran urheilu-uran jälkeen ja maksaa siinä verot ihan kuin kaikki muutkin. Osalla käy sellainen onni että saa jäädä lajinsa pariin töihin, mutta eivät läheskään kaikille se ei ole mahdollista.
Suomessa ei ole sellaisia urheilusarjoja missä niitä miljoonia edes voi tienata, joten tällaiset tarjoukset miljoona sopimuksista tulee muista maista. On lähdettävä sinne missä on tarjonta. Jalkapalloa lähdetään pelaamaan esim. Saksaan tai Englantiin, jne., missä palkat ovat sitten niitä tähtisummia.
Urheilijat vievät pääsäntöisesti kotinsa sinne missä työ on ja maksavat veronsa sinne missä asuvat. Miten tämä eroaa normaalista käytännöstä? Lähtihän suomalaisia työn perässä Ruotsiinkin? Eivät he kantaneet Suomen kassaan pennin jeniä.
Verosuunnittelua on sinunkin mahdollista tehdä. Ei sitä laki kiellä. Ja se nyt on ihan jokaisesta itsestä kiinni mihin ansaitsemansa rahansa laittaa.
Ilmoita asiaton viesti
REHTIÄ URHEILUA:
Amsterdam. Nuorten jalkapallopeliä Hollannissa tuominnut avustava erotuomari pahoinpideltiin ottelussa sunnuntaina, ja maanantaina hän kuoli. Richard Nieuwenhuizen oli kuollessaan 41-vuotias.Nieuwenhuizenin kuolemasta ilmoitti hänen seuransa Buitenboys, joka pelasi amsterdamilaista Nieuw Sloten -seuraa vastaan sunnuntaina Amsterdamin lähellä sijaitsevassa Almeren kaupungissa.Osa Nieuw Slotenin pelaajista hyökkäsi linjatuomarina toimineen Nieuwenhuizenin kimppuun ottelun aikana. Hän sai iskuja päähänsä, ja muutama tunti tapahtuneen jälkeen hänen vointinsa heikkeni ja hän joutui sairaalaan. Hän kuoli maanantaina sairaalassa läheistensä läsnä ollessa.
Poliisi pidätti maanantaina kolme Nieuw Slotenin pelaajaa, iältään 15–16 vuotta. Heitä epäillään osallisuudesta pahoinpitelyyn.
”On aivan hirveää, että jotain tällaista voi tapahtua hollantilaisessa urheilussa”, Hollannin urheiluministeri Edith Schippers totesi jo ennen ilmoitusta Nieuwenhuizenin kuolemasta. Jalkapallojuniorit hakkasivat erotuomarin henkihieveriin.
Ilmoita asiaton viesti
JÄÄHALLIASIAA:
Nyt kun täällä kuusamossakin urheiluhullut vaativat uutta jäähallia, niin siitä vaan perustamaan osakeyhtiötä. Jokainen yrheiluhullu saisi ostaa niin monta osaketta kun perse kestää.Ei se ole veronmaksajien velvollisuus toteuttaa näiden urheiluhullujen toiveita.Siinä samalla nähtäisiin niiden urheiluhullujen todellinen innostus kyseiseen lajiin.Jossa yritetään saada vastustaja sairaalakunto taklaamalla ja mailoilla hakkaamalla, ja tätä sanotaan urheiluksi.Jos tuolla kadulla kohtelisit vastaantulijoita samalla tavalla, saisit syytteen pahoinpitelystä. Mutta kun teet sitä kaukalon sisällä se onkin urheilua, jota yhteiskuntakin viellä rahoittaa, ja kuntalaisten pitäisi rahoittaa.Tosi sairasta puuhaa. Toinen sairas ilmiö on esimerkiksi mäkihyppy, yhteiskunta tekee miljoonia maksavia hyppyrimäkiä joista ei uskalla kuin muutama kuntalainen laskea. Koko urheilu nimisen hulluuden nimissä tehdään hyppyrimäkiä, palloilu ja jäähalleja, sekä urheilu nimisen hömpän ympärillä pyörivää höppää.Onko sillä mitään merkitystä jos joku hyppää sentin pitemmälle kuin toiset tai juoksee sekunnin sadasosan nopeammin jollakin matkalla kuin toiset.Ja joukossa on viellä täysipäisiä olevia ihmisiä, jotka on hurahtanut tähän hulluuteen.
Ilmoita asiaton viesti
URHEILUSTA.
JA AINA KUN SUOMALAINEN VOITTAA NIIN SUOMALAISET KATSOJAT TUNTEVAT ETTÄ HEKIN VOITTAVAT (NATIONALISMIÄ). NIINHÄN SE HITLERINKIN SOU PYÖRI KANSANTUNNON NOSTATUKSELLA ETTÄ ME OLLAAN KANSAKUNTANA PARENPIA KUIN TOISET KANSAKUNNAT (URHEILU ON RAUHAN AIKANA KÄYTÄVÄÄ SOTAA MUITA KANSAKUNTIA VASTAAN.)
Ilmoita asiaton viesti
JA KAIKKEIN HULLUINTA TÄSSÄ KAIKESSA ON SE ETTÄ KOLLEKTIIVISESTI PITÄISI KOKO SIRKUS MAKSAA .ELI SELLAISETKIN IHMISET JOTKA VIHAAVAT SITÄ YLI KAIKEN. SE KYLLÄ LOUKKAA KANSALAISOIKEUKSIA.URHEILU ON YHTÄ HULLUA PUUHAA KUIN (YLEVERO) VAIKKA ET KATSO TAI PIDÄ SIITÄ SINUN ON KUITENKIN PAKKO MAAKSAA SIIHEN MENEVÄT RAHAT. ON TÄMÄ VALTION TAHOLTA DIKTATUURIA.TÄMÄN YLEVERON TAKANA ON MYÖS LISÄÄNTYVÄ URHEILUN TARJONTAA RIIPPUMATTA SIITÄ MITÄÄN ETTÄ 70% KANSASTA INHOAA SITÄ.URHEILUN TEHTÄVÄ YHTEISKUNNASSA ON MYÖS KIINNITTÄÄ IHMISTEN HUOMIO OMAA ELÄMÄÄ KOSKEVISTA ASIOISTA PUUTTEESTA JA KURJUUDESTA. HÖPPÄÄN NIMELTÄ URHEILU.
Ilmoita asiaton viesti