Hampurilainen saattaa hirnua.
Englannissa ja Irlannissa on noussut
kohu, koska hampurilaisissa käytetty liha ei olekaan puhdasta nautaa
vaan jopa kolmannes voi olla hevosta ja sikaa. Näin väittävät
dna-tutkijat, vaikka etiketissä lukee ’nautaa’. Liha on peräisin
pääasiassa Espanjasta mutta myös Hollannista. Espanjalaiset
kieltävät jyrkästi, että olisivat sotkeneet tuotteeseensa näitä
halvempia aineksia.
Suuret supermarkettiketjut kuten Tesco,
Lidl ja Iceland ovat joutuneet vetämään pois markkinoilta suuret
määrät epäiltyä lihaa ja tappiot ovat sen mukaisia. Tätä
virhelihaa on tavattu valmiissa hampurilaispihveissä, piirakoissa ja
pasteijoissa.
Viranomaiset toteavat, etteivät
virheelliset tuotteet ole terveydelle vaarallisia, mutta huijaus mikä
huijaus.
*
PS. Muistaakseni tämä idea oli meillä
venäjänkielen oppikirjassa. Myyntiartikkelina oli puoleksi
sekoitettu hanhenmaksa. Tarkempi kysely paljasti että seossuhde oli
yksi hanhi ja yksi hevonen eli 50-50.
Heppa-bugerin tulisi maksaa enemmän ja tuottaja maan tulisi olla Italia.
Sianlihan käytön ymmärrän, mutta heppa vaikea uskoa, koska sen voisi myydä muutenkin ja paremmalla hinnalla.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta
Oli edes lihaa
Ei se niin nokonuukaa vaikka on humma hei pistetty burgeriksi kunhan sisältää jauheliha edes auttavasti sitä lihaa
Joskus kauan sitten olin nakki-fakiirina hommissa ja sen sanon ettei niissä ”pihveissä” mitä siellä hampurilaisiin laitettiin juuri sitä lihaa kyllä ollut
Ilmoita asiaton viesti
Hevoshampurilaisia kun saisikin!
Ilmoita asiaton viesti
Amerikkalaiset cowboyt eivät hepohamburgereita syö, meikäläiselle kyllä maistuisi mainiosti. Tietysti erittäin epäilyttävää tuo, että pihvi sisältänyt muuta kuin ilmoitettu, joten mitä lie könttää pistettykään jatkeeksi. Eri elukoiden lihassa sinänsä ei valittamista.
Ilmoita asiaton viesti