Hampurilainen saattaa hirnua.

Englannissa ja Irlannissa on noussut
kohu, koska hampurilaisissa käytetty liha ei olekaan puhdasta nautaa
vaan jopa kolmannes voi olla hevosta ja sikaa. Näin väittävät
dna-tutkijat, vaikka etiketissä lukee ’nautaa’. Liha on peräisin
pääasiassa Espanjasta mutta myös Hollannista. Espanjalaiset
kieltävät jyrkästi, että olisivat sotkeneet tuotteeseensa näitä
halvempia aineksia.

 

Suuret supermarkettiketjut kuten Tesco,
Lidl ja Iceland ovat joutuneet vetämään pois markkinoilta suuret
määrät epäiltyä lihaa ja tappiot ovat sen mukaisia. Tätä
virhelihaa on tavattu valmiissa hampurilaispihveissä, piirakoissa ja
pasteijoissa.

 

Viranomaiset toteavat, etteivät
virheelliset tuotteet ole terveydelle vaarallisia, mutta huijaus mikä
huijaus.

 

*

 

PS. Muistaakseni tämä idea oli meillä
venäjänkielen oppikirjassa. Myyntiartikkelina oli puoleksi
sekoitettu hanhenmaksa. Tarkempi kysely paljasti että seossuhde oli
yksi hanhi ja yksi hevonen eli 50-50.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu