Presidenttitanssit

Kukaan ei voi kieltää, etteikö Uruguayn presidentti José "Pepe" Mujica keräisi joukoittain ihailijoita aina vieraillessaan Argentiinassa. Viime lauantaina (12.7.2014) Cristina Kirchner tarjosi Casa Rosadan edustustiloissa juhlaillallisen Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja Mujica oli myös kutsuttuna paikalla.

Tilaisuuden jälkeen sen sijaan, että Mujica olisi palannut suoraan Montevideoon, suuntasi hän kulkunsa milongaan eli tansseihin. Hän on intohimoinen tangon tanssija. Aateluus velvoittaa: maailman kuuluisin tango on uruguaylainen La Cumparsita, vaikkei sitä aina näin mielletä. Puolenyön tietämissä, jolloin paikalliset milongat monesti vasta alkavat, paikka nimeltä El Beso muutaman korttelin päässä kongressitalosta Riobamba kadulla sai korkea-arvoisia vieraita, kun kaupungin kulttuuriministeri Hernán Lombardin opastuksella naapurivaltion presidentti ja suurlähetystön huiput astuivat tanssisaliin.

Monet paikalla olleista halusivat tietää, miksi Mujica ei enää asetu presidenttiehdokkaaksi. Paikalla olleiden ikuistaessa itseään hallitsijan seurassa tämä totesi lakooniseen tyyliinsä, ettei paikkaan ollut virkamiehillä asiaa tulla illastamaan, kun näytti ravintolan puoli olevan kiinni. Mutta kyllä presidentti ehti tanssimaankin; aamu jo sarasti seurueen poistuessa.

– –

Vanhassa matkakertomuksessani on seuraava merkintä: Torstai 12.1.2012. Illalla kävelimme puolen kilometrin päässä olevaan El Besoon, järjestäjänä Lujos – Lucia y Oscar, Rio Bamba 416. Väkeä oli kuin ylösnousemuksessa, juuri ja juuri saimme istumapaikat, mutta perin hankalaa sieltä oli päästä täpötäydelle lattialle. Toisaalta mukava oli pällistellä tanssimeininkiä, kun väkeä oli paljon paikalla. Haku jäi minulle mysteeriksi, niin taitavasti se silmäpeli kävi.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu