Tanssihullut

Lavatanssissa viehättää musiikki, liike ja kosketus. Ne ovat yhdessä kuin lupaus jostakin uudesta. Elämä voi muuttua, kun opettelee tangon ja valssin perusaskeleet ja jättää hienot kuviot "Tanssii Tähtien Kanssa"ohjelmalle (TTK), missä sitten halukkaat näkevät väkinäistä vääntelehtimistä tyhjällä tanssiparketilla.

Sananparsi "ilo ilman viinaa on teeskentelyä", on nykyaikana menettänyt aika paljon tehoaan. Suuri osa nuorista on meitä homekorvia paljon viisaampia. Muuhun johtopäätöksen ei voi tulla, kun on vuosia seurannut tanssilavoja. Viikonloppuisin yhä useampi jättää kaljabiletyksen väliin ja hakee sosiaaliset kontaktinsa ja hauskanpitonsa esimerkiksi lavatansseista, joiden suosio on jyrkässä kasvussa niin nuorten kun aikuistenkin keskuudessa. Nyt en puhu pääkaupungista ja sen lähiympäristöstä, jossa tanssivihamielisyys edelleen on olevinaan osoitus kulttuuritietämyksestä.

Noin 30 vuotta sitten olin parisen viikkoa Ateenassa ja pääsin siellä puheisiin monen nuoren kanssa. Tuli puheeksi, miksi siellä nuoret ovat bileissä lähes selvin päin. Minulle selitettiin, että humalaisia pidetään ressukoina ja tyhminä eikä kukaan halua leimautua sellaisiksi. Varmaan osa nykynuorista on omaksunut tämänsuuntaisen ajatusmallin ja hakeutuu mieluummin viikonloppuisin paikkoihin, missä humalabiletys on taka-alalla. Tällaisia paikkoja ovat erityisesti tanssilavat.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu