Jalkapallon valoa ja varjoa

Puolustusministeri Chuck Hagel on talon sisällä kysellyt otsa kurtussa sen perään, että onko USA:n puolustusvoimilla liian läheiset suhteet maan jalkapalloliigaan (National Football League, NFL), nyt kun huippu-urheilijoiden erilaisia skandaaleja ja väärinkäytöksiä on tullut esiin roppakaupalla.

Puolustusvoimilla on kytköksiä NFL:än monella tasolla. Suurten otteluiden yhteydessä ilmavoimat on tehnyt näyttäviä ylilentoja ja korkea-arvoisia sotilashenkilöitä on kutsuttu näihin tilaisuuksiin kunniavieraiksi, seremoniamestareiksi tai kansallishymnin esilaulajiksi.

Kilpailujen yhteydessä armeijan värvärit pitävät standejään ja sijoittavat miljoonia dollareita mainoskampanjoihin kisojen oheistoimintoina. NFL tarjoaa puolustusministeriölle ilmaiseksi televisioida kaikki kisat maan ulkopuolella palveleville joukoille ympäri maailmaa.

Armeijan ja NFL:n kesken on sovittu aivotapaturmien tutkimustulosten vaihdosta, koska on huomattu, että ne ovat samantyyppisiä sekä sotilailla että jalkapallon pelaajilla.

Useita NFL:n huippupelaajia on viime aikoina syytetty kotiväkivallasta, On selvää, ettei liiga kanna tämäntyyppisistä asioista vastuuta. Myös armeijan piirissä kotiväkivalta on yleisempää kuin keskimäärin muun väestön piirissä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu