Haitar' niin haikeesti soi

Kirkkonummen seurakuntasali oli tupaten täynnä, kun siellä esitettiin sunnuntai-iltapäivän ratoksi ikivihreää tanssimusiikkia monien haitarien voimin. Tämä oli jo toinen kerta tämänlaatuiselle harmonikkakonsertille. Tarja Ryynänen opettaa harmonikan soittoa kansalaisopistossa ja hän on ollut näiden tilaisuuksien moottori.

Aku Välimäki oli mielestäni tilaisuuden sykähdyttävin soittaja. Enää ei isän tarvinnut nostaa poikaa tuolille ja harmonikkaa tämän syliin, poika oli sitten viime näkemäni kasvanut niin isoksi mieheksi, että nämä asiat hoituivat jo omin toimin. Vetäisi kuin ammattilainen Vesterisen 'Soittajan kaipuun' isänsä Akin kanssa ja aplodit olivat sen mukaiset. Akun setä, Ali, on harmonikan nelinkertainen suomenmestari ja nyt soitti yhdessä veljensä Akin kanssa muun muassa isänsä Uskon säveltämän 'Kesäjenkan'. Eläkepäiviään Jalasjärvellä viettävälle ukille veljekset lähettivät terveiset 'Jalasjärven polkan' sävelin.

Harmonikan maailmanmestareita edusti Merja Ikkelä, joka soitti pari omaa sävellystään sekä yhdessä Tarja Ryynäsen kanssa Carlos Gardellin pari tangoa ('Volver' ja 'Por una cabeza'). Tilaisuus päättyi yhteissoittoon kappaleeseen 'Metsäkukkia', joka tuntui kuin se olisi lähtenyt juurineen.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu