Tanssin talo

Kansalaisten ja varsinkin nuorison liikuntaharrastusten lisääminen on hieno tavoite ja useimmat päättäjät ovat asian sisäistäneet oikealla tavalla. Kun liikuntaan vielä yhdistetään tavallista kulttuuri- ja sosiaalitoimintaa tilanne sen kun paranee.

Haasteellisuutta tulee helposti vastaan silloin, kun harrastava perusväestö joutuu kilpailemaan liikuntamahdollisuuksista kilpa- ja ammattiurheilun kanssa esimerkiksi prime ajoista. Näin on esimerkiksi nappuloitten jää- ja jalkapallohallivuorojen kohdalla asianlaita. Joskus käy mielessä, että liikunta- ja kulttuurirahat ohjataan liiallisesti ammattiin tähtäävien huippujen kouluttamiseen ulkomaille pääsyä varten. Happamia sanoi …

Pääkaupungissa ilmestyvässä valtakunnallisessa sanomalehdessä on ollut Tanssin talosta kirjoituksia aina silloin tällöin. Esimerkiksi seitsemän vuotta sitten: "Selvitys tanssin talon tarpeellisuudesta ja sijoitusvaihtoehdoista sai alkunsa, kun Helsingin kaupunginvaltuutetut tekivät Päivi Lipposen johdolla maaliskuussa 2007 aloitteen tanssin tilakysymyksen ratkaisemiseksi." Viime keskiviikkoinen kulttuuriosasto hehkutti kahdella sivulla asiasta. Ei suinkaan turhaan, sillä niin hieno asia tämä Tanssin talo on.

"Vain yksi on joukosta poissa.."  Olisin hihkunut riemusta, jos viimeisimmässä jutussa olisi ollut sanat lavatanssi tai sosiaalitanssi. Jutussa puhuttiin vain yleisöstä, mikä viittaa, että sosiaalitanssi taas kerran heitetään samalle tunkiolle kuin Pekka Niskan Silmu -hanke.

Sosiaalitanssin kokemisessa on huumaa aivan eri tavalla kuin tanssiesityksen katselemisessa. Lattialla olemme pääosan esittäjiä. Oma fyysinen kokemus ruokkii ja henkevöittää omaa mielikuvitusta ja tunnemaailmaa monikertaisesti enemmän ja kauemmin kuin pelkän esityksen katselu. Vartalot asettuvat vastakkain ja koskettavat toisiaan korostaen ilmassa väreilevää inhimillisyyttä. Musiikin tahtiin yhdessä liikkuminen tyydyttää inhimillisiä tarpeita.

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu