Kyllä kansa tietää

Viikonvaihteen odotetut jännityksen huippuhetket lähestyvät, molemmat tulevat tv:n 3-kanavalta ja puhun lauantain lotosta klo 22:15 ja sunnuntain Tanssii Tähtien Kanssa (TTK) klo 19:10 – 21:00. Minua nolottaa tunnustaa, että kummatkin ohjelmat tahtovat jäädä minulta vähemmälle huomiolle, mutta viime sunnuntain TTK-ohjelman aikaan iltateellä tuli näköradiota tuijotettua, ja jotenkin jäi vaivaamaan tuo soitettu tanssimusiikki. Niistä lattialla väkinäisiä pakkoliikkeitä suorittavista hyppelijöistä nyt ei kannata puhua paljon mitään.

Tanssimusiikin tulisi olla sellaista, että siitä saa tavallinen tallaajakin heti selvän, mistä tanssilajista on kyse. Tanssi Tähtien Kanssa -orkesterin johtajalla olisi selityksen paikka, miksi ainakin nyt viimeksi kuultu soitto niin tangon, paso doblen, jiven kuin rumbankin kohdalla oli 60-luvun Motown Soundia eli R&B (rhythm and blues) ja soul musiikkia. Tämän afroamerikkalaisen pop-musiikin edustajia löytyy mm. Ray Charlesista Rihanaan. Haapalainen varovaisesti tähän musiikin epäkohtaan puuttuikin.

Tällainen samanlainen tasajakoinen 3-muunteinen rytminkäsittely tekee perinteiselle tanssimusiikille ja tanssille karhunpalveluksen. Ei riitä, että tempo on oikea, soitosta pitää saada selvää, mikä tanssilajia pitäisi yrittää tallustella vai pitääkö vain improvisoida kaikki tanssit.

TTK -kisoista paistaa tietty varovaisuus pudotettavien kohdalla. Sattuneesta syystä aina lopuksi kaksi seisomaan jäänyttä paria on valittu siten, että niiden tasoero on niin selkeä, jotta kansa ei pääse napisemaan, että taas väärä pari tipahti. Luotetaan, ettei kansa muista 10 minuuttia, miten ne muut oikein taas tanssivatkaan.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu