Pysyviä ilmaston muutoksia Kanarialla?

Karjankuljetukset Kanarian saarille tähän aikaan vuodesta ovat kiihkeimmillään. Paikalliset käyttävät turisteista keskenään puhuessaan usein tuota nimitystä.
 
Aikoinaan kävimme silloin tällöin Teneriffan länsireunalla kahden viikon lomamatkoilla Puerto de la Cruzissa, mutta epävakaat säät ajoivat meidät saaren eteläpuolelle Playa de las Americasiin, missä aurinko paistoi marraskuun kahta puolta koko ajan pomminvarmasti.

Ajat muuttuvat ja ilmasto sen myötä, vakuuttivat myös paikalliset. Cruziissa säät olivat nyt surkeat, näin kertoivat siellä olleet tuttavamme. Americassissa sen sijaan tuuli tuiversi lähellä myrskylukemia, avattu sateenvarjo oli entinen alle kahden sekunnin, turistiretket oli monena päivänä peruutettu ja aurinko yritti sinnikkäästi korventaa silloin tällöin pilvien raoista ja lentelevien palmukuorien seasta. Ilman toppatakkia näki harvan lähteneen iltakävelylle ja paremmissakin hotelleissa villasukat olivat kova sana. Nämä ovat niitä kapitalistin murheita eikä edes pääministerimme ota asiaan tiukkaa kantaa.

Mutta vaikka tanssitarjonnasta oli taas nipistetty säästösyistä, niin hauskaa oli, sammuin yleensä vasta viimeisten joukossa enkä tällä reissulla edes kertaakaan hissiin.

 

Hyvää pikkujoulua!

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu