Pullon henki

Gabrielle ”Coco” Chanel (1883-1971) mullisti viime vuosisadan muotimaailman. Hänen tunnetuin luomukseksensa oli Chanel N° 5, joka julkistettiin 5.5.1921. Numero viisi oli Coco Chanelin onnennumero. B. Bardot väitti käyttävänsä kyseistä materiaalia myös yöpukunaan. Cocon helmet, hatut, laukut ja mustat eleganssit asut määräsivät maailman ylhäisörouvien makutottumukset.

Ranskan valtiojohtoinen tv-kanava lähetti joku aika sitten dokumentin, joka paljasti, että Coco Chanel oli toisen maailmansodan aikana toiminut natsien vakoojana agenttinumerolla F-7124 ja koodinimellä 'Westminster'. Muun muassa Abwehr lähetti hänet Espanjaan, missä Winston Churchill oli vierailulla. Cocon piti taivutella häntä rauhanneuvotteluihin, mutta Coco ei saanut edes audienssia. Sen verran suuruudenhullu yritys tämä oli.

Coco oli tunnettu juutalaisvastaisuudestaan. Kun hänen yrityksensä omistusta siirtyi juutalaisille, yritti hän tosissaan ajaa sellaista lakia, etteivät juutalaiset olisi saaneet omistaa hänen yritystään.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu