Nauriilla on arvonsa

Viimeisin villitys on korkealla vuoristossa Junínin maakunnassa kasvatettu perulainen turnipsi eli paikallisesti maca. Se on luonnontuote, joka antaa lisäenergiaa ja jolla on samanlaisia ominaisuuksia kuin viagralla. Kiinassa samantapaista juurikasta on viljelty noin 4000 metrin korkeudessa, mutta laatu ei vastaa perulaisen macan tehoa. Kiinalainen ginseng  on ehkä lähinnä tätä perulaista tuotetta. Ginsengin hinta meillä luontaituotekaupoissa on noin 360 €/kg.

Kiinalaiset ostajat ovatkin rynnänneet Peruun sillä seurauksella, että macan hinta on 10-kertaistunut tämän vuoden aikana. Nyt puolivalmisteeksi prosessoidun macan kilohinta pyörii siinä150 € kahta puolta, raakamacan vienti puolestaan on kielletty.

Paikallinen poliisi tietää kertoa, että naurisvarkaudet on kasvaneet räjähdysmäisesti. Arvio on, että noin 2 miljoonaa kiloa näitä juureksia on mennyt kuluvana vuonna salakauppaan.

USA:n luontaistuoteyritykset ovat myös iskeneet silmänsä tähän turnipsiin, joten sivistynyt arvaus on, että hinta nousee ja asiakaskunta laajenee. Tähän mennessä tehdyt tutkimukset tämän rääkikkään tehosta ovat keksenään hieman ristiriitaisia, mutta se vain lisää mielenkiintoa juuresta kohtaan.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu