Demokratian kulttuurista

Minulla on suuria vaikeuksia ymmärtää sitä kilpalaulantaa, että kaikki yhteiskunnan palvelut pitää turvata nykyisellä tasolla sen sijaan että tosissaan vouhotettaisi, miten maan kansantalous saataisi nopeasti samalle uralle, mitä se oli esimerkiksi 2007.

Kukaan ehdokkaista ei puhu hallinnon yläpään kulujen pudottamista puoleen. Kukaan ehdokkaista ei puhu kansaedustajien määrän pudottamisesta puoleen. Kukaan ehdokkaista ei puhu, että hallinto houkuttelee suurilla palkoilla ja varmoilla työpaikoilla maan pätevimmät ja koulutetuimmat, jolloin varsinaiseen tuotantoon jäävät ne, jotka eivät hallintoon pääse; 50 vuotta sitten asia oli päinvastoin.

Miksi hallinnon yläpäässä palkat saattavat olla 10-kertaisia minimipalkkoihin verrattuna, vaikka pätevyysvaatimuksena on vain peruskoulun suorittaminen, jos aina sitäkään. Miksi hallinnon yläpään palkkoja ei kilpailuteta aidosti: 'haetaan pääjohtajaa, palkka 5000 €/kk, pätevyysvaatimus peruskoulu ja alan tuntemus'. Ellei paikka täyty, pistetään uusi ilmoitus ja tarjotaan 1000 € lisää. Uskon kyllä, että päteviä hakijoita riittää jo 5000 €:lle. Missään kohtaa peruslakia ei sanota, että esimiehen palkan tulee olla alaista suurempi, vaikka se on yleinen tapa.

Jos näiden 100 kansanedustajan palkaksi määritetään kaksi kertaa minimipalkka, niin uskon, että paikat saataisi täyteen lain edellyttämät vaatimukset täyttävillä edustajilla, ellei niin pidettäisi täytevaalit lisähoukuttimin maustettuna.

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu