Tango turmelee sielun

Silloisen paavin läheinen käskyläinen, Venetsian kardinaali Cavallari, määräsi (1914) kaikkia kirkon paimenia eväämään synninpäästön niiltä, jotka ovat tanssineet tangoa ja jotka eivät pyhästi lupaa olla sitä tekemästä uudestaan. Nyt on sitten tultu siihen, mistä paluuta ei varmaan enää ole. Paavi Franciscus täytti tänään keskiviikkona 78 vuotta ja asiaa juhlittiin Pyhän Pietarin aukiolla pelkällä tangolla (puro tango, joka tarkoittaa myös jotain muuta kuin mitä suora käännös). Päivän nimi oli 2×4, mikä viittaa tangon musiikkikuvioon.

Suureen milongaan, tangotansseihin eli tässä tapauksessa paavin yleiseen vastaanottoon oli kokoontunut 13 000 uskovaisia. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että 2×4-päivä oli historiallinen. Ensimmäistä kertaa kokoontujat tanssivat aukiolla tangoa. Musiikki koostui pääasiassa tangosta, mutta myös muutama milonga kuultiin. Paaville osoitetusta lahjatangosta piti huolen napolilaisen tanssiklubin 50-henkinen ryhmä.

Loppupuheessaan paavi mainitsi muun muassa, että tilaisuus näyttää tietä harmoniseen perhe-elämään ja rauhaan ihmisten kesken.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu