Ei elämästä selviä kuin tuurilla

Science lehti tietää kertoa, että 65 % syöpään sairastumisista johtuu huonosta tuurista. Baltimoren lääketieteellisessä Johns Hopkinsin yliopistossa on 31 syöpälajia tutkittu ja paljastui, että niiden syntyyn pääasialliset syyt eivät suinkaan olleet perinnölliset tai ympäristötekijät vaan DNA mutaation syntyminen sattumalta.

Suuren osan tunnettujen pahanlaatuisten kasvaimien syynä eivät olleet perinnälliset tai ulkoiset tekijät, pois lukien tupakointi, vaan aiheuttajana oli sattuma, joka oli vallitseva tekijä kahdessa kolmesta tapauksesta.

DNA:n mutaatiot syntyvät sattumalta solujen jakautuessa eri puolilla kehoa. Tiedemiehet tutkivat 31 erilaista syöpätyyppiä, joista 22 syöpälajilla (ml. leukemia, haima-, munasarja-, kives- ja aivosyövät) voitiin selittää vain biologisella huonolla tuurilla. Siten 65 % syövistä johtuu DNA mutaatioista eikä hoitavan lääkärin tarvitsisi yrittää hakea muita selityksiä syövän syyksi.

Hieman tässä jää sellainen mutu-vaikutelma, sattuman eli tilastotieteilijä J. C. Fr. Gaussin niskaan sälytetään sellaista, mitä ei osata muutoin selittää.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu