Liikuntasalien käyttö tanssiharrastukseen

Meille kaikille on tärkeää kanavoida omia tunteitamme, toteuttaa aktiivisuuttamme sekä ylläpitää illuusiota, että olemme jotain. Iän myötä tämä tärkeys voi laimentua, mutta nuorempana se lähes kaikilla on pinnalla. Viimeisen sadan vuoden aikana kansantanssit ja lavatanssit ovat olleet tämän asian keskiössä. Ei nyt tule mieleeni yhtään kansan riennoista kertovaa mustavalkoelokuvaa, missä ei tanssittaisi.

Korson juna-asemaa vastapäätä on Monitoimikeskus Lumo, jossa on muun muassa 1300 neliön urheilusali. Kouvolaa lukuun ottamatta ei nyt heti tule mieleeni muita kaupunkeja tai kuntia, joissa päättäjät olisivat niin edistyksellisiä, että antaisivat järjestää salissa viikoittain yleisiä tansseja, joissa ei ole myynnissä mitään alkoholipitoisia juomia.

Lumo on monessa mielessä mainio esimerkki erityisesti nuoremmalle väelle tarkoitetusta tanssipaikasta. Hyvästä tanssimusiikista vastaavat ammattitaidolla valitut tanssiorkesterit, tanssitilaa on riittävästi vaikka 1000:lle tanssijalle, kanadanvaahterasta tehty lakattu, puhdas lattia sopii käytännössä kaikille tanssikengille. Ei ihme, että nuoriso on löytänyt paikan ja väkeä on ollut tuvan täydeltä heti alkajaisista lähtien. Sisä-/tanssikenkien 'käyttöpakko' on asiakkaista luonnollista.

Kuulin, että useita neuvotteluja ja yhteydenottoja viranomaisten suuntaan piti kahden vuoden aikana käydä, ennen kuin vakuuttuivat asiasta. Onneksi Korsosta ja Vantaalta löytyi ymmärtäviä ja vailla jyrkkiä ennakkoasenteita olevia päättäjiä, joiden kanssa järjestäjä pääsi sopimukseen. Pienenä sivujuonteena voisi tässä mainita lattian puhdistus: se tehdään ennen tansseja ja tanssien jälkeen. Tähän mennessä tanssien jälkeen on kertynyt selkeästi vähemmän, jos ollenkaan, lattian pintaa haittaavia roskia kuin ennen tanssien alkua kerätyistä roskista.

Toin esiin tämän tarinan muistuttaakseni erityisesti tulevia päättäjiä, että hyvää kulttuuria voidaan järjestää lähes kokonaan ilman veronmaksajien kukkaroa, jos vain on oikea asenne. Lumo on selvästi osoittanut, että lavatanssilla on vankka suosio kaikenikäisten keskuudessa ja se on henkireikä seura-, /paritanssien harrastajille, joille ei juuri harrastamispaikkoja pääkaupunkiseudulta löydy.  

Ei aina kaikkeen tarvita kansanvälistä suunnittelukilpailua.

 

Edit

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu