Minkä nuorena oppii..

Kulttuurihegemonian yksi osa-alue on kielihegemonia. Kulttuurisodassa armoa ei tunneta. Muutaman sanan englantia osaavaa pidettiin 60-luvulla ylimmän sivistyksen edustajana. Niin hienolta kuin päälisin näyttääkin, on sillä omat nurjat puolensakin. Tämä näkyy muun muassa radiossa soitettavassa musiikista.

Rock-aalto pyyhkäisi suomalaisen tanssimusiikin ja lavatanssikulttuurin lähes kokonaan pois tavallisen kansalaisen saatavilta. Ikivihreät julistettiin kirjaimellisesti soittokieltoon, jolloin nuorisolta evättiin mahdollisuus kuunnella kotimaista tanssimusiikkia. Musiikki, mitä nuorena teininä on kuunnellut, se jää mielimusiikiksi loppuiäksi.

Vaikka eipä silti kyllä sitä vanhanakin voi harrastaa swingiä kuten  tästä swingin linkistä käy selville. Monen näköistä kopterointia sitä pystyy tekemään musiikin tahtiin, jos siltä tuntuu. Tosi mahtavaa saada nähdä, mitä senioritanssijat osaavat. Tätä moni ei todellakaan olisi osannut odottaa! (Pahoittelen turhan pitkää introa, en löytänyt parempaa klippiä.)

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu