Keskustan kulttuurilinjaus

Taiteen ja kulttuurin merkitys ei vähene taloudellisesti vaikeina aikoina – se kasvaa ja siksi keskustanpuolueen kärkitavoitteena on luovuuden ja hyvinvoinnin lisääntyminen. Tähän tyyliin alkaa puolueen kulttuurilinjaus enkä ainakaan minä kiistä näitä lähtökohtia, sen sijaan seuraavassa korostaisin linjauksesta muutamia minulle läheisiä kulttuurinäkökohtia, jotka vaikuttavat, työhyvinvointiin ja arjessa jaksamiseen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemiseen sekä suomalaisen identiteetin rakentumiseen.

Resurssien jakaminen ja tukien kohdentaminen tarkoittanee konkreettisesti sitä, että käydään ensin kriittisesti läpi nykyiset tukimuodot. Harrastustoimintaa tukemalla kasvatetaan jatkuvasti uusia taiteesta ja kulttuurista innostuneita sukupolvia ja myötävaikutetaan positiivisesti koko alan kiinnostavuuteen ja kysyntään. Tavoitehakuisen harrastamisen rinnalle on kehitettävä lisää kaikille avoimia ja matalan osallistumiskynnyksen harrastustoiminnan muotoja.

Kulttuurin määrittely on oma lukunsa. Tietyt piirit lukevat kulttuuriin vain klassisen musiikin, oopperan, teatterin ja kaunokirjallisuuden unohtaen tavallisen kansan kulttuurin. Yleisradio on tehnyt parhaansa tuhotakseen perinteisen lavatanssikulttuurin marginalisoimalla ikivihreän tanssimusiikin, jonka seurauksena maakunnista on hävinnyt viimeisen 40 vuoden aikana 90 % tanssilavoista. Se ja alkoholin kulutuksen lisääntyminen kertoo karua kieltään, mihin suuntaan nuorison harrastustoimintaa on ajettu.

Tavoitehakuisen ja ohjatun harrastamisen rinnalle on luotava edellytyksiä omaehtoiselle ja matalan kynnyksen harrastustoiminnalle. Lavatanssitoiminnan tukeminen jos mikään lisää hyvinvointia ja jaksamista erityisesti nuoremman väen piirissä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu