Kesä, kärpäset ja muuta surinaa

Inhimillisen olemassaolon kurjuus tahtoo iän myötä lisääntyä. Keskimäärin koko väestöä ajatellen siihen ei auta korkeakulttuurin yksipuolinen suosiminen, vaan jotain rahvaanomaisempaa on tehtävä. Myöskään filosofien suosima itsetutkistelu ei auta, vaan paremminkin se tuo lisää ahdistusta ja henkistä kidutusta.

Onneksi toivoa tuo uusi poliittinen ohjelma: ”Lasketaan liikkumattomuudesta sekä mielenterveysongelmista aiheutuvien sosiaali- ja terveysmenojen kustannukset sekä ryhdytään toimeen miljardiluokan ongelmien korjaamiseksi.”

Maakunnissa nuorempi väki on sen verran fiksumpaa, että siellä omatoimisuus alkaa jo orastaa, kun katsotaan sosiaalisia harrastustoimintoja ja niiden lisääntymistä. Suurkaupungeissa niin nuorempi kuin vanhempi väki viettää edelleen tiukasti aikaansa pubeissa ja jossittelee siellä maailman parantamista. Ylläpitää sekin ravintola-alalla työllisyyttä ja tuo verotuloja.

Hyvä esimerkki on lavatanssikulttuuri. Helsingissä ei ole yhtään tanssipaikkaa, missä nuoriso kävisi harrastamassa liikuntaa ja hakemassa sosiaalisia kontakteja. Muutamia ehtoopuoleen pienpaikkoja löytyy. Wanhan Tanssikellari, tuo Helsingin viimeinen tanssiravintola lopettaa syksystä, koska väki vanheni ja väheni.

SDP:stä poiketen keskustapuolue on selvästi tiedostanut, että kannattajat on kasvatettava nuorista. Siihen ei agitointi auta, vaan asia on hoidettava mutkan kautta eli suosittava nuorisoa kiinnostavia terveitä harrastuksia, joissa nuorille tärkeä sosiaalisuus tulee hoidettua muutoinkin kuin huutamalla äänensä käheäksi faniporukoissa. Lavatanssi on tehotonta poliittisten aiheiden käsittelyssä, mutta inhimillisten ongelmien käsittelyssä se on ylivertainen, kun ihmismielen palasista kerätään ehjää kokonaisuutta.

Erilaisten liikuntakeskusten ohjelmissa olevat tanssikurssit ja treeniohjelmat luovat hyvää pohjaa lavatanssin yleistymiselle. Yhteiskunnalle lavatanssi lienee halvin massaliikuntamuoto, jos verrataan yhteiskunnan kokonaistukea pääsylippua kohti. Lavatanssissa jokainen on pääosan esittäjä, mikä on iso ero istumakulttuurin katselijoihin nähden.

 

PS. Tuo lainaus edellä on keskustapuolueen kulttuurilinjauksesta.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu