Tangomarkkinat

Taitaapi olla kohta 15 vuotta siitä, kun tuli oltua edellisen kerran Seinäjoen tangomarkkinoilla potemassa seinähulluutta. Torstai-, perjantai- ja lauantai-illat menivät urheiluareenan eli tanssitalon puolella. Muu sivistävä rientoilu jäi vähemmälle. Kirkkokin tuli kierrettyä mutta vain läheltä. Olivat panneet ovet säppiin, kun ilmeisesti arvasivat minun yrittävän sisälle.

Tanssilattialle oli eksynyt yllättävän paljon tuttua porukkaa ja hyvän tanssimusiikin lisäksi parasta oli, että alkuilloista mahtui mukavasti tanssimaan. Pikkutunneille asti en olisi jaksanutkaan, kun vieteri tuppaa oikenemaan jo neljän tanssitun setin jälkeen. Taisto Lunkan tango-orkesteri ja Martti Metsäkedon tanssiorkesteri olivat vastuussa musiikista. Hyvin vastasivat, taisivat saada varaukset myös ensi vuodelle.

Lauantain puolella matkalla majapaikkaan hiukan tuli erimielisyyttä erään jäniksen kanssa. Pirssin kuttaperkasta (vast.) tehty murtunut etumaski jäi muistoksi ravintokiertoon siirtyneestä pitkäkorvasta. Ajoa asia ei haitannut, vaan sunnuntaina piti polkea pyörät soikeina Vaasasta Hämeenlinnan eteläpuolelle, Turkhaudan nurkille eli Kolmilammelle, missä maan mainioin tanssiorkesteri eli Sinitaivas hämmensi soitollaan tanssiväen mielenrauhaa. Panin merkille, että ainakin tusinan verran Seinäjoen tansseissa edellisenä kolmena iltana ollutta ihmistä oli löytänyt tiensä myös tälle lavalle, vaikka meno Seinäjoella vielä sunnuntaina jatkui. Se on merkki jostakin, tietäisi vain mistä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu