Fifalle ei anneta rauhaa

Fifa on kansainvälinen jalkapallon kattojärjestö, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa lajin kehittäminen ja MM-kilpailujen järjestäminen. Sepp Blatter valittiin 29.5. 2015 jatkokaudelle mutta ilmoitti neljä päivää myöhemmin aikovansa jättää tehtävänsä sitten kun hänen tilalleen valitaan uusi puheenjohtaja ylimääräisessä kongressissa. Nyt hän on tarkentanut luopuvansa ensi helmikuussa ja samalla kiisti häneen kohdistetut kaikki lahjus- ja väärinkäytössyytteet, sanoen olevansa 'puhdas'.

Sveitsin yleinen syyttäjä Michael Lauber ilmoitti(14.9.2015), että Fifan tutkimusten yhteydessä on laitettu hukkaamiskieltoon Sveitsin alpeilla sijaitsevia huoneistoja ja kiinteää omaisuutta. Todisteita lahjuksista on kerätty lisää, ja muun muassa 121 pankkitiliä on joutunut tutkijoiden erityissyyniin. Sveitsin viranomaiset sanovat, että lisää pidätyksiä on odotettavissa.

Yhdysvalloissa yleinen syyttäjä Loretta Lynch, joka on tehnyt yhteistyötä Sveitsin viranomaisten kanssa, vahvistaa uusien todisteiden valossa lisäpidätysten odotusarvon olevan suuren. Lynch ei paljastanut mitään pidätettävien nimiä eikä kommentoinut Sepp Blatterin matkasuunnitelmia.

Yhdysvaltain oikeus on syyttänyt tähän mennessä 14 henkilöä lahjusten ottamisesta yli 150 miljoonan dollarin edestä viimeisten 24 vuoden aikana.

Sveitsin viranomaiset tutkivat erityisesti myös tarjousprosesseja, jotka koskevat Venäjän vuoden 2018 ja Qatarin vuoden 2022 MM-kisojen järjestämisoikeuksien saamista. Spekulaatiot siitä, menettävätkö kyseiset maat oikeutensa pitää kisansa, käyvät kuumina.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu