Psykopaatit juovat kahvin ilman sokeria
Itävallassa Innsbruckin yliopistossa on tutkittu 1000 henkilön makumieltymyksiä ja niiden yhteyksiä luonteenpiirteisiin. Sen mukaan olen machiavellisti, psykopaatti, narsisti ja sadisti. Olen nimittäin lopettanut sokerin käytön kahvissa. Em. luonteenlaatuja omaavilla on muita suurempi taipumus suosia kitkeriä ja karvaita makuja. Tämä koskee myös esimerkiksi olutta ja tonicia.
Ne puolestaan, jotka välttelevät kitkeriä ja karvaita makuja, ovat luonteeltaan rakastettavia, sympaattisia ja yhteistyökykyisiä. Jos baaritiskillä viereesi rantautunut kaveri tilaa ensitöikseen gintonicin, niin se ei välttämättä edellytä, että pitää siirtyä muutama jakkara kauemmaksi.
Aina voi epäillä, että tutkimusta ovat sponsoroineet sokeri- ja karkkitehtailijat. Jos kuitenkin yhtäkkiä lopetan meuhkaamiseni US:n sivustoilla, niin arvostaisin kovasti, jos edes joku lukija lähettäisi meikäläiselle vaikkapa vain postikortin. Tuskin menee ohi, jos osoitteeksi panee Hesperia, suljettu osasto.
Havaitut korrelaatit ovat kyllä aikamoisen pieniä. Joten tuskin voi sanoa yksilöiden tasolla, että ”olen psykopaatti joten juot kahvisi mustana” tai ”juon kahvini mustana joten olen psykopaatti”.
Ilmoita asiaton viesti
Juon kahvini mustana, ilman sokeria mutta makeutusaineella höystettynä. Diagnoosini taitaa olla että olen psykopaatti joka ei sano pahaa sanaa kenellekään muuten kuin joskus arki- tai pyhäpäivinä ja silloinkin vain jos takana on huonosti nukuttu yö.
Ilmoita asiaton viesti
Olut on parasta lämpimänä ja kahvi kylmänä ilman maitoa tai sokeria.
Se on sitä elämyksen lisäämistä kun ei pehmennä kaikkea mauttomaksi.
Teoriassa voi olla totuuden siemen.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan aiheeseen englannin kielistä linkkiä?
Ilmoita asiaton viesti
>#5/MS: linkki
Valitettavasti Quon tekstissä ei ole linkkiä. Quo mainostaa itseään tiedelehtenä, joten voi tarinassa olla perääkin. Olin löytävinäni kahden eri lauseen välillä ristiriidan, mutta en jaksanut tutkia niitä tarkemmin. Yliopiston sivustoja en alkanut kahlaan.
Meillä kotiristi, joka muuten ei juo ollenkaan kahvia, sanoi 45 vuoden kokemuksella tarinan olevan vuorenvarmasti totta. Hän kyllä tietää kaiken, myin pois sen vuoksi tietosanakirjatkin tarpeettomana.
Ilmoita asiaton viesti
Kääk, minut on paljastettu!!
Ilmoita asiaton viesti
Hetkinen, löysin tutkimuksesta mahdollisen virheen. Onkohan tutkijat ottaneet huomioon sellaisen seikan, että on ihmisiä, jotka eivät laita kahviin sokeria, mutta kylläkin tilkkasen maitoa (kuten allekirjoittanut). Maidossa itsessään on hieman sokeria, joten kahvi maistuu näin pikkasen makealta eikä siis kitkerältä.
Voinko näin ollen tiputtaa luonteenpiirteestäni vaikkapa psykopaatin pois?
Ilmoita asiaton viesti
>#(/SH: .. maito .. tipuppa pois ..
Sinun tapauksessasi minä en näin munat suorana – korjaan suoralta kädeltä sitä voi tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
No ehkä sentään sitten sadistin.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuskin menee ohi, jos osoitteeksi panee Hesperia, suljettu osasto.”
Onko kuinkakin varmaa?
Ilmoita asiaton viesti
>#)/SN: ”.. varmaa..”
Ennen kommenttiani no. 7 konsultoin laajasti asiaa, joten lainaa Lapissa usein kuulemaani sanontaa: ”Se on yks’ asia, mikä on aivan varma”.
Ilmoita asiaton viesti
Ja minä kun juon vain espressoa, mieluiten grappaviinalla aateloituna. Psykopaatti?
Yst. Immu
Ilmoita asiaton viesti
>#10/VI: .. epresso ja pontikka..
Alustava diagnoosi näyttää todella toivottomalta!
Ilmoita asiaton viesti
Minä juon kahveeni ilman sokeria tai maitoa. Tykkään myös oluesta.
Toisaalta rakastan suklaata ja kaikkia muitakin makeita herkkuja, kunhan ovat kiinteässä muodossa. Limpsasta en niin välitä.
Suvussani esiintyy biporaalisuutta, eli maanis-depressiivisyyttä. Ehkä minä olen saanut kaksijakoisen maun.
Psykopaatiksi ei kyllä ole kukaan haukkunut.
Ilmoita asiaton viesti