Tyrät rytkymään

Elämänsä varrella ihminen saattaa hurahtaa monenmoiseen uskoon. Ruoka ja liikunta on tyypillisiä uskon aiheita, vain tällä dietillä ja tällä treenillä pysyt terveenä ja elät pitkään onnellisena koko elämäsi. Jumaluskonnot ovat oma messunsa. Eräs vinksahtanut osa-alue menee lavatanssin puolelle ja kaiken huippuna on mielestäni argentiinalainen tango, johon itsekin hurahdin kymmenkunta vuotta sitten. Tosi nykyisin usko jo horjuu silloin tällöin.

Tangouskovaiset ovat fundamentalisteja ja muutenkin tiukkapipoista väkeä. Omasta lahkosta pidetään tiukasti kiinni, koska se on ainoa oikea tapa tanssia tangoa. Ainoita oikeita tyylejä löytyy pienellä etsimisellä heti yli kymmen ja jos rakenteita ja kosketuspintoja hiukankin eritellään luku kasvaa eksponentiaalisesti. Suomalaisesta tangosta en sano mitään, jotta en joutuisi tangofatwan uhriksi.

Musiikista mitään ymmärtämättömänä joudun joskus joustamaan totuudessa, kun daami väittää, etten tanssi rytmiin, sanon silloin, että tanssin melodiaan. Hetken päästä saattaa tulla viesti, ettei tämä nyt mene melodiaan, mihin totean, että vaihdoin rytmiin. Joskus selitys onnistuu, tavallisesti ei.

Tango-orkestereissa ei ole rumpuja, joten rytmi tulee muista soittimista. Sattumoisin törmäsin videoon, jossa <a href="https://opetetaan rytmiin kävelyä (4 min alusta). Sanoisin, jos uskaltaisin, että kun tuon kävelyn hallitsee, niin 90% tangosta on hallinnassa. Toisen videon alussa USA:ssa Dartmouth College'ssa New Hampshiressa <a href="https://harjoitellaan tangokävelyä. Tyylejä näyttää olevan vähintään yhtä paljon kuin oppilaitakin, mutta tärkeintä on, että on hauskaa. Paras nyrkkisääntö on, että tanssi niin kuin normaalisti kävelet ja liikut.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu