Ajat muuttuvat, samoin kulttuuri

Grigori Potjomkin rakensi Stavropolin ('Ristin kaupunki') Katariina Suuren määräyksestä Pohjois-Kaukasiaan. Nyt siellä on somessa ilkkunut Viktor Krasnov niminen kaveri, joka on kirjoittanut, ettei jumalaa ole olemassa ja että raamattu on juutalainen satukokoelma ja totuusarvoltaan häränjätöksen luokkaa. Ortodoksinen kirkko otti tästä nokkiinsa.

Neuvostoaikaan hän olisi tästä jutusta saanut kunniaristin, nyt hän roikkuu kohta itse ristillä tai ainakin istuu vankilassa. Nykylaki sanoo, että hyökkäys Venäjän ortodoksisten kristittyjen uskoa vastaan on rikos.

Patriarkka Kirill on Putin kaveri ja ortodoksisuus on taas hallinnon yksi tukijaloista, joten Viktorin mahdollisuudet jäädä ilman rankaisua ovat minimaaliset, vaikka hän ehti jo olla valtion puolesta kuukauden kuulustelujen ajan psykiatrisessa 'hoidossa'.

Muinaisuudessa NL:ssa käydessäni 'hakemassa tietoa rajan takaa' oppaamme selitti, että NL:ssa toisin kuin Suomessa on täydellinen uskonnonvapaus: ”meillä voi vapaasti tehdä uskonnonvastaista propagandaa, Suomessa ei”.

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu