Lavatanssin hehkua

Vapun aaton aattoilta meni eilen Suomen kommunistisen puolueen tiloissa. Hauskaa oli ja väkeä kuin ylösnousemuksessa eikä edes kolea sää estänyt hien nousemista pintaan, kun tanssiorkesterit Rosso ja Hehku Vantaan Helsinki Pavilla panivat parastaan ihmisten arkisten huolien häivyttämiseksi.

Harvoin pääsee todistamaan nuorista ja lupaavista muusikoista koostuvan tanssiorkesterin ensiesiintymistä tanssilavalla. Tässä tapauksessa kyseessä oli Tanssiorkesteri Hehku. Edellisestä vastaavasta tapauksesta kohdallani oli ehtinyt kulua jo kymmenkunta vuotta, kun nyt maan huipulla oleva tanssiorkesteri Sinitaivas otti ensiaskeleitaan.

Hehku soitti lavatansseihin sopivia melodisia ikivihreitä kappaleita eikä täysillä volyymeilla pelkkää nopeaa rytmimusiikkia, mitä paljon kuulee lavoilla. On upeaa, että edesmenneen Martti Metsäkedon vaalima tanssimusiikki on saanut Hehkussa uusia ja taitavia jatkajia. Tämä todistaa taas kerran, etteivät mediakanavat ole pystyneet räminämusiikillaan tukahduttamaan tanssimusiikkia vuosikymmenien totuttelu- ja marginalisointiyrityksistään huolimatta.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu