Sometusta

Älypuhelimesta on tullut persoonallisuuden jatke, muun muassa näin väittävät Würzburgin ja Nottingham Trentin yliopistoissa tehdyt tutkimukset. Älypuhelimen käyttäjistä noin 1%:lla puhelin on tärkein asia heidän elämässään, 24 %:lla se on tärkeämpi kuin omat vanhemmat, 40 %:lla se on tärkeämpi kuin omat ystävät, 21 %:lla se on yhtä tärkeä kuin oma puoliso. Tutkijat pitivät yllättävänä sitä, että 93 % käyttäjistä oli valmis antamaan pin-koodinsa toiselle mahdollistaen tämän pääsyn kaikkiin puhelintietoihinsa.

Tutkiessaan koneellisesti sosiaalisen median sisältöä (kertalukua 650000 käyttäjää 10 miljona viestiä) ja varsinkin sen ilmaisuja Pennsylvanian (USA) ja Melbournen (Australia) yliopistoissa ovat tutkijat päätyneet siihen, että miehet ja naiset puhuvat tietyssä mielessä eri kieltä. Miehet ’palvovat’ sodan jumala Marsia ja naiset rakkauden jumala Venusta.

Miehillä esiintyi viesteissä hyvin usein sellaiset sanat kuin ansaita, voittaa, häviö, tappio, menetys, vapaus ja vihollinen; kun taas naisilla vauva, hermostunut, kiitollinen, syntymäpäivä, ihana, onnellinen, perhe ja ystävä. Naiset käyttivät lyhyempiä ilmaisuja. Miehillä korostui persoonattomuus, vihamielisyys, suuttumus, perustelu ja aiheiden monipuolisuus.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu