Ensimmäinen tanssireissu

Helsingin olympialaiset olivat seuraavana vuonna, kun meikäläinen sotki äidin polkupyörällä Murrolta Punkalaitumen Särkkään juhannustansseihin. Matkaa taisi kertyä yhteen suuntaan lähes 20 km. Se on myönnettävä, etten silloin vielä ollut tietoinen kaikista hienouksista, mitä tanssilavalla ja sen lähiympäristössä tapahtui.

Lavan puolella ihmiset pomppivat soiton säestyksellä, mutta varsinaista syytä moiselle hölmöilylle en keksinyt, liekö olleet niin juovuksissa, etteivät pysyneet pystyssä muutoin kuin toisesta kiinni pitämällä. Sanoinkuvaamattoman upeaa oli, kun ostin pullon punaista limsaa. Sen kun kietaisin naamaani, niin sai hönkäillä pitkään hyvänmakuisia hiilihapporöyhtäyksiä.

Varsinaista elämänsykettä näki vähän matkan päässä pusikoissa, missä maan suurimman kuoron eli Alkon mieslaulajien solistit virittelivät rannanjärveä kortinläiskeen antaessa sekaan omaa sointuaan. Maakunnallisten kansallispukujen väriloiston lisäksi erottuivat mustasamettiset suuret hameet, joiden kantajilla tuntui olevan kova kiire sakista toiseen. Ilmeisesti sotareissua oli usealla taholla muisteltu oikein kädestä pitäen, kun aika monella nokka näytti olevan veressä.

Jossakin kohtaa päättyivät nämäkin tanssit ja käänsin kulkuvälineeni kotia kohti. Muistiin jäi viileä yö, jossa ohuessa kesäpaidassa alamäessä ilmavirta pisti rintalihakset kramppiin. Mikä kumma se vetää ihmisiä moiseen paikkaan hölmöilemään, ei sillä kerralla oikein avautunut. .

Näitä muistoja piti eilen lähteä täältä kotoa 150 km päästä verestelemään samalle paikalle, jonka lava oli kokonaan rakennettu uusiksi. Paikalla olleen plakaatin mukaan tanssilava oli äänestetty maan kauneimmaksi jonain vuonna. Todellinen syy menoon taisi kuitenkin olla meikäläisen kohdalla, että soittajina oli tanssiorkesteri Sinitaivas, joka oli vetänyt maakunnan väkeä ruuhkaksi asti keskellä kiireistä työviikkoa paikalle. Ao. linkki Särkän sivuilta antaa jonkinlaisen kuvan siitä, minkälainen paikka on.

http://www.sarkanlava.com/images/artistit/sarkka_lava_ilmasta.jpg

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu