Urheilujuomat

Kun Rion olympialaisten avajaiset käynnistyvät, urheilujuomien mainokset rävähtävät ensimmäisinä tv-ruutuihin. Coca-Colan Powerade ja Vitaminwater vilkkuvat varmaan mainosten kärjessä. Lapset kautta maailman ihailevat huippu-urheilijoita ja haluavat samaistua nopeisiin, voimakkaisiin ja taitaviin urheilijoihin. Siten Powwerade tyyppisten urheilujuomien markkinointiin on valjastettu olympiakultamitalisteja suurella rahalla.

Kaupalliset urheilujuomat on alunperin kehitetty huippu-urheilijoiden valtavan neste- ja energiatarpeen tyydyttämiseksi, jotta näiden tarpeiden tasapainoa ja palautusta voidaan ylläpitää. Mutta eliittiurheilijoiden markkina-alue on suurtuottajille liian pieni, minkä vuoksi kuluttajia haetaan sieltä, missä kyseistä tuotetta ei ollenkaan tarvita ja missä siitä on suoranaista haittaa. Kun lapset ja liikunnanharrastajat houkuteltiin kuluttajiksi, alkoi bisnes luistaan. USA:ssa urheilujuomien markkinat ovat vuositasolla lähes 7 mrd dollaria.

Lapsille ja tavallisille liikunnan harrastajille urheilujuomat ovat pelkästään haitaksi, ne ovat sokeripommeja, joita on terästetty addiktion lisäämiseksi stevian ja erytrolin tyyppisillä supermakeuttajilla. Urheilujuomien käyttö tuhoaa kaiken sen, mitä liikunnalla yritetään saada aikaan. Neste- ja energiatarpeen tyydyttäminen lapsille ja tavallisille liikunnan harrastajille onnistuu parhaiten pelkällä vedellä ja hedelmillä (banaani, appelsiini.. ). Oma lukunsa on nettiporukka, joka lataa akkujaan ja sinnittelee hereillä yökaudet näiden juomien voimalla.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu