Sokeri ja rasvat

Mainosviritteinen printti-/verkkolehti Kauppasuomi numero 31 tipahti tässä joku viikko sitten postilaatikkoomme. Lukeminen jäi muiden eläkeläiskiireiden alle, kun piti käydä sillä viikolla parturissa ja seuraavalla viikolla laittaa ruohonleikkurin akku lataukseen, jotta kotiristi saattoi ajaa nurmikon, sitten pitkin jo vähän levätä. Sivuilla 6-7 toisinajattelijalääkäri Antti Heikkilä edistää uutuuskirjansa ’Kapea polku’ myyntiä referoimalla siitä herkullisimpia paloja periaatteella ’rasvat ovat hyväksi ja sokeri pahasta’. Vaikka se murentaa hänen kirjansa uskottavuutta, olen monessa mielessä hänen kanssaan samaa mieltä. Se ei myöskään tarkoita sitä, että kaikki terveellisen elämän salaisuudet löytyvät kyseisestä kirjasta. Seuraavassa kuitenkin poimittuja toteamuksia ja väittämiä artikkelista:

 

– Rasvapelottelusta huolimatta 2-tyypin diabetes ja mielenterveysongelmat lisääntyvät, samoin tuki- ja liikuntaelinten ongelmat sekä pehmytkudosten rappeutumasairaudet ja väsymisoireyhtymät.

– Ravinto on keskeinen geenien säätelijä ja toinen on mieli.

– Sokeri on kroonisten sairauksien suurimpia syyllisiä, se aiheuttaa elimistössä matala-asteista tulehdusta, mitä pidetään rappeumasairauksien todellisena syynä.

– Terveyden kannalta pahimpia ovat sokeri ja mut puhdistetut hiilihydraatit, jotka teollisuus on tuonut ruokapöytään.

– Sokeri on tärkeä elintarviketeollisuudelle ja suurelta osin siksi sokeriteollisuuteen kytköksissä olevat professorit ovat antaneet sitä ylistäviä ja rasvoja mollaavia ravintosuosituksia.

– Syöpä elää sokerista: sokerin tuomaan matala-asteinen tulehdus aiheuttaa elimistöön kullekin yksilölle ominaisia sairauksia, joku saa syövän, joku diabeteksen, sydäntaudin tai dementian tai näiden kombinaatioita.

– Vähähiilihydraattinen ruokavalio ehkäisee vanhenemista ja kolesterolihössötys on osoittanut täysin vääräksi.

– Stressi ja sydänsurut tappavat; tästä vaietaan, kun siihen ei ole keksitty pilleriä.

– Aivojen ja suoliston vuorovaikutus ei kestä sokerin aiheuttaman suolistonbakteerikannan suurta häiriintymistä, jolloin välittäjäaineiden ja hermoston rakenne vaurioituu.

– Keskeinen syy nykyisiin terveysongelmiin on se, että rasvojen vähentäminen on tehnyt niistä mauttomia ja tätä asiaa on yritetty korvata sokerilla.

– Oliiviöljy poikkeaa kasvisrasvoista oleellisesti ja se todistetusti estää sydänkuolemia ja syöpää.

– Jo 15 minuutin päivittäinen kävely on useimmille riittävä liikunta-annos.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu