Superrokote allergiaan

Tavallinen tapa hoitaa allergioita on antaa potilaalle pieniä määriä antigeeniä eli molekyylejä, jotka suurempina annoksia aiheuttavat immuunireaktion eli -vasteen. Tämän menetelmän varjopuolia ovat pitkät siedätyshoidon ajat ja oikean antigeeniannostuksen löytäminen allergiareaktioiden välttämiseksi. Avainsana on nanopartikkelit, joita ruiskutetaan yhdessä allergeenin kanssa potilaaseen immuunitoleranssin aikaansaamiseksi.

Koehiirillä on saatu lupaavia tuloksia tiettyjen nanopartikkelien käytöstä allergeenien eli herkistimien yhteydessä. Kokeessa hiiret oli tehty munavalkuaiselle allergisiksi ja sitä käytettiin rokotteessa allergeenina nanopartikkelien kanssa. Nanopartikkelit toimivat eräänlaisina hidastimina säätäen sopivan annostuksen immuniteettijärjestelmään estäen siten voimakkaat allergiareaktiot. Näin saadaan aikaan turvallisella tavalla immuunitoleranssi.

Heinänuhat, pähkinäallergiat, geliakiat jne. ovat tuntemattomia käsitteitä muutaman kymmen vuoden kuluttua, jos ennusteisiin on uskomista.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu