Tukahduttaako huippu-urheilu liikunnan?

Heikki Halila, joka toimi urheiluoikeuden professorina 2001-2011, luovutti juuri opetusministerille raporttinsa, joka koskee muun muassa olympiakomitean rahanjakoa huippu-urheilulle. Kello 7 tv-uutisissa (alkaen 8:52 min:sek kohdalta ) mainittiin summa 20 miljoonaa euroa, mikä lienee vuosiavustus. Viimeaikaiset saavutukset osoittavat taas kerran, että huippu-urheilun satsaukset ovat olleet hukkaan heitettyä rahaa, koska se on mennyt pelkästään organisaatioiden pyörittämiseen.

Olisi korkea aika erottaa ’urheilu’ veikkauksen lainsäädännöstä ja korvata tämä sana kauttaaltaan ’liikunta’ sanalla. Huippu-urheilu on kaupallista (viihde)toimintaa, joka syö kansanterveyttä palvelevan toiminnan pöydästä herkkupalat ja jättää muruset liikunnalle, jota aikoinaan ajateltiin veikkauksen palvelevan.

Huippu-urheilu ja sen ympärillä pyörivä oheistoiminta tulee rinnastaa ammattitoimintaan ja siten mahdollista tuista sen tulee kilpailla kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalaan kuuluvista rahoituslähteistä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu